Politică

Liberalii îi îngroapă pe pesediști și pe cei de la Apă în plângeri la nivel central pentru că botoșănenii au fost lăsați fără apă

Liderul PNL Botoșani, senatorul Costel Șoptică, a avut o reacție dură la adresa PSD, a președintelui Consiliului Județean și a societății Nova Apaserv, operatorul de apă al județului.

”Modul în care au gestionat reprezentanţii operatorului de apă, S.C. Nova ApaServ S.A. întreruperea furnizării cu apă în județul Botoșani reprezintă, la scară redusă, exemplul perfect de management social – democrat. Din păcate, în aceste zile, am asistat la o uriașă bătaie de joc la adresa botoșănenilor. Incompetența politică a celor de la PSD a atins cote alarmante, iar cineva trebuie sa răspundă, inclusiv cu funcția, pentru aceste grave derapaje”, a declarat senatorul Costel Șoptică.

 



 

Liderul PNL Botoșani susține că situația nu ar fi fost atât de gravă dacă cei care și-au asumat oprirea generală a apei, respectiv conducerea SC Nova ApaServ SA ar fi respectat termenul inţial, 27- 28 aprilie 2018, de repunere în funcțiune a sistemului de alimentare cu apă, însă aceştia au preferat să pună un sfert de judeţ într-o situaţie de criză.

”Explicați, domnilor, ce anume vă permite, cu atât de multă nonșalanță, să mințiți botoșănenii? Ce anume vă permite să lăsați un județ întreg fără apă? Se presupune că cei care se află la frâiele operatorului de apă sunt specialişti în domeniu, şi nu politruci care îndeplinesc o funcţie „sezonieră”. Este inacceptabil să nu fi prevăzut durata lucrărilor de revizie a rețelei de apă şi să tot revii, la presiunea mass-mediei, cu declarații de amânare a reluării furnizării apei potabile fără a avea argumente tehnice care să justifice amploarea şi întinderea lucrărilor în cauză. Mi-aş fi dorit să văd aceeaşi efervescenţă din partea conducerii S.C. Nova Apaserv S.A. în această situaţie ca atunci când au anunţat scumpirea metrului cub de apă, dar se pare că aceştia nu au capacitatea deplină a funcţiilor pe care le ocupă şi continuă să manifeste o lipsă acută de respect faţă de cetăţeni”, a completat Șoptică.

 



 

Președintele PNL Botoșani a cerut ca toți cei răspunzători pentru situația creată să fie trași la răspundere.

”Incompetenţa, minciuna şi, mai ales, lipsa de preocupare reală pentru problemele şi nevoile botoşănenilor pe care le manifestă reprezentanţii acestei instituții nu pot fi trecute cu vederea. Motiv pentru care solicit public ca responsabilii pentru întreruperea furnizării cu apă pentru un sfert din judeţul Botoşani, începând cu membrii Consiliului de Administraţie, echipa de conducere Nova ApaServ, inclusiv conducerea Consiliului Judeţean, în subordinea căruia se află operatorul de apă  să răspundă administrativ pentru disconfortul creat cetăţenilor. Aflu cu stupoare cA, în timp ce șefii operatorului de apă se tot încurcă în termene, președintele PSD al Consiliului Județean, Costică Macaleți, este plecat în delegație. Domnule președinte, acolo unde ați plecat, sper că aveți apă potabilă, pentru că cetățenii care v-au votat pentru ca dvs să ocupați această funcție au rămas în Botoșani, căutând soluții să se descurce fără apă pe termen nelimitat. Pentru că dvs puteți și vă permiteți să vă bateți joc de ei! Voi sesiza Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice în această privinţă, având convingerea că este inadmisibil, să nu spun chiar inuman să laşi în România anului 2018 zeci de mii de oameni fără apă potabilă pentru 6 zile”, a concluzionat senatorul Costel Șoptică.