Vosganian, liderul deputaților ALDE: ”2019, anul investițiilor”

0

Comunicat de presă ALDE Botoșani: Deputatul Varujan Vosganian, liderul deputatilor ALDE din cadrul Camerei Deputatilor, referitor la prioritățile parlamentare:

‘’Vorbind despre anul legislativ 2019, ALDE isi va canaliza energiile in special in indeplinirea obiectivului „2019-  Anul investitiilor”. Exista o seama de proiecte importante, o foaie de parcurs a Romaniei, care trebuie demarate, pornind de la caile ferate rapide ( de ex. Bucuresti – Suceava – Iasi), pana la autostrazi, drumuri expres, cursul navigabil al Dunarii alaturi de podurile de peste Dunare, toate acestea trebuind demarate sau continuate in acest an. Discutiile pe care le avem si care nu s-au incheiat inca cu colegii de alianta si cu UDMR pe care-i prezumam sustinatori ai legii bugetului au în vedere alocarea unor file de plan pentru fiecare investitie majora.

Pentru ca eu sunt parlamentar de Iasi, asi mentiona in mod special autostrada care leaga Ungheni si Iasi de Transilvania.

 

ALDE a propus o viziune care cred ca este cea corecta, si anume, aceea de a prezenta natiunii romane Programul Investitional de Ansamblu, o lista a marilor obiective si a resurselor de finantare, care sunt si bugetare si din fonduri europene, dar care pot utiliza si datoria publica si alte imprumuturi externe, bugetul neputand raspunde tuturor necesitatilor. Important este ca, odata cu legea bugetului sa fie prezentat acest intreg program din care bugetul sa reprezinte o parte. Referitor la ordonanta 114, sunt de acord ca trebuie foarte rapid sa intre in dezbatere parlamentara, fiind necesare consultari largi cu toate segmentele economice care sunt implicate in prevederile ordonantei si in functie de dialogul pe care-l vom avea cu mediile de afaceri si cele financiar-bancare, cu sectoarele financiare energetice si de comunicatii sa ajustam textul, astfel incat OUG 114 prin efectele sale sa nu genereze neliniste in mediile de afaceri.’’

 

 

 

 

Loading…

 

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *