Liberalii îi vor cere prefectului încetarea mandatului celor patru primari PNL prezenți la alegerile PSD

0

Măsuri fără precedent în politica locală după ce patru primari PNL au asistat la alegerile din PSD Botoșani, la care au fost prezenți Liviu Dragnea și premierul Viorica Dăncilă.

Liderii PNL vor să îi solicite prefectului încetarea mandatului celor patru primari prezenți la alegerile din PSD, respectiv Liviu Hrimiuc, primarul orașului Darabani, Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniș, Dinu Moroșanu, primarul comunei Viișoara, și Costel Gavril, primarul comunei Corlăteni.

Ar fi pentru prima dată la Botoșani când s-ar declanșa o astfel de procedură față de primari prezenți la manifestațiile electorale ale altui partid, fără a avea adeziune semnată.

  

Cătălin Rotundu, secretarul general al PNL Botoșani, care este și primar al comunei Dângeni, a declarat că în primul Birou Politic al PNL se va propune începerea demersurilor pentru încetarea mandatelor de primar.

”Vom analiza în Biroul Politic propunerea de a solicita prefectului încetarea mandatului celor patru primari pentru trecerea la alt partid politic. În Statut, în în momentul în care te duci și faci parte ca imagine și există materiale de presă prin care se confirmă prezența la alt partid nu trebuie neapărat să ai adeziune semnată”, a declarat Cătălin Rotundu, secretarul general al PNL.

 

Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniș, a demisionat recent din funcțiile de conducere pe care le deținea în PNL.

 

 

 

 

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *