Politică

Mihai Țurcanu despre pesediști: ”Sunt hoți! Fură tot ce prind! Domnul ministru Daea, un fost președinte de CAP”

Europarlamentarul botoșănean liberal Mihai Țurcanu, aflat în campanie electorală pentru un nou mandat de cinci ani, i-a acuzat pe social-democrați că au furat atât denumirea târgului agricol de la Popăuți, cât și principala sa realizare din primul mandat de europarlamentar.

Acesta a avut un atac virulent la adresa PSD și a lui Petre Daea, Ministrul Agriculturii, dar și  față de Carmen Avram, realizatorul de emisiuni care candidează pe lista PSD la Europarlamentare.

 



”Demagogia și minciuna pesedistă au atins limite periculoase. Sunt hoți. Hoți la drumul mare. Fură subiecte, nume, fură tot ce prind. Cel mai la îndemână exemplu este acest târg, Agro-Zoo, care a luat ființă la inițiativa liberalilor încă din 2012. Au încercat să profite de notorietatea acestui eveniment”, a declarat europarlamentarul liberal botoșănean Mihai Țurcanu.

 

Fost șef al Agenției Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Țurcanu l-a acuzat pe ministrul Agriculturii, social-democratul Petre Daea, că a venit la Botoșani să-i mintă pe fermierii botoșăneni.

”La târg a fost și domnul ministru Petre Daea, un fost președinte CAP, că atât a fost el în viață. A spus minciuni că femierii o duc mai bine, că au crescut subvențiile. Dar nu a spus nimic de fermierii care au aplicat pe agromediu și nu au primit niciun leu subvenție până acum. Primesc telefoane și sunt rugat să fac ceva să se rezolve problema”, a precizat Țurcanu.



Acesta a spus că un alt subiect ”furat de PSD” este cel privind legislația împotriva dublului standard.

”Carmen Avram, mare vedetă la Agro-Zoo, vorbește despre dublu-standard. Am muncit doi ani la acest proiect, am depus amendamente corecte pentru România, am fost raportor pe acest dosar și ei, cei din PSD, au venit la final și au stricat totul prin câteva cuvinte”, a completat Mihai Țurcanu.

Europarlamentarul botoșănean face referire la legislația care are menirea de a stopa calitatea dublă a produselor în funcție de țările în care se comercializează.

Astfel, potrivit art. 6, paragraful 2, litera C, ”Este interzisă comercializarea unui produs într-un stat membru ca fiind identic cu un produs bun comercializat în alte state membre, în timp ce acel produs are o compoziție sau caracteristici semnificativ diferite, cu excepția cazului în care acest lucru este justificat de factorii legali și obiectivi”, se precizează în legislația finală.

”Această încheiere, cu excepția cazului în care acest lucru este justificat de factorii legali și obiectivi, lasă loc de interpretări pentru firmele mari”, a precizat Mihai Țurcanu.