Politică

Huncă, atac la Federovici&co.: ”Încetați cu minciunile și lăsați loc profesioniștilor să guverneze!”

Coordonatorul filialei Botoșani a Pro România, deputatul Mihaela Huncă, a acuzat-o pe Doina Federovici, președintele PSD Botoșani, că i-a mințit pe botoșăneni timp de doi ani alături de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, în ceea ce privește modernizarea drumului până la Târgu Frumos.

Într-o declarație politică, Mihaela Huncă spune că potrivit ”declarațiilor ministrului transporturilor și șefilor organizației județene Botoșani a PSD, Drumul Național 28 B ar fi trebuit să fie reparat în fiecare lună din 2017 încoace”.

 



 

”Sfidare, și val de promisiuni deșarte! Ce altceva aș putea spune despre declarațiile contradictorii, bâlbâielile și nu în ultimul rând lipsa de respect la adresa zecilor de mii de români care își rup mașinile pe un drum național de importanță strategică pentru dezvoltarea Botoșaniului. Pe scurt, licitația pentru modernizarea DN 28B, Târgu Frumos – Botoșani a fost anulată la începutul anului de CNAIR. Reamintesc că în martie 2017, liderul PSD Botoșani, senatorul PSD Doina Federovici spunea , că până la sfârșitul anului, reabilitarea drumului Botoșani -Târgu Frumos va fi scoasă la licitație. La mai bine de un an după, în mai 2018, aceeași Doina Federovici, anunța din nou, ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat, că a fost demarată licitația pentru modernizarea drumului DN 28 B. Totul s-a încheiat în acest an din nou cu o veste proastă pentru botoșăneni când CNAIR a anulat licitația pentru modernizarea drumului”, a declarat deputatul Mihaela Huncă.

 



 

Coordonatorul Pro România, care a făcut parte până anul trecut din PSD, susține că și în acest an ministrul Transporturilor a venit la Botoșani și a făcut aceeași promisiune ca în 2017. Huncă a făcut referire la faptul că Răzvan Cuc a lansat din nou vestea că licitația pentru modernizarea drumului Botoșani-Târgu Frumos a fost reluată și că în regim de urgență vor curge asfalt și smoală în gropile de pe DN 28 B.

”Ca răspuns al întrebării pe care am adresat-o oficial Ministerului Transporturilor, în 20 mai 2019 licitația ar fi trebuit să fie din nou încheiată. Pe cine și cînd să mai credem, cît timp de doi ani am fost mințiți atît de la nivelul conducerii organizației județene a PSD cât și în două mandate de minitstrul transporturilor? Nu ați înțeles că în absența unor măsuri urgente, lipsa infrastructurii va începe să acționeze ca o frână puternică în calea dezvoltării economice a Botoșaniului și va limita investițiile viitoare atât de necesare? Încetați cu minciunile și lăsați loc profesioniștilor să guverneze România!”, a concluzionat deputatul Mihaela Huncă.