Politică

Șoptică taie în carne vie: primar ”radiat” din partid după alegerile europalamentare

Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniș/ SURSA: Contul de Facebook Costel Romanescu
Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniș/ SURSA: Contul de Facebook Costel Romanescu

Rezultatul obținut de PNL Botoșani la alegerile europarlamentare l-au întărit pe funcția de președinte pe senatorul Costel Șoptică iar prima acțiune este aceea de excludere din partid a celor bănuiți că au trecut în tabăra PSD.

Primul exclus este Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniș, unul dintre primarii liberali care au câștigat toate alegerile locale cu scoruri de peste 60-70%.

Romanescu a fost exclus de Biroul Permanent Județean al PNL în ședința de luni. Acesta a fost prezent, alături de alți doi primari liberali, a participat la alegerile din PSD Botoșani, atunci când au fost prezenți Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă.

 

 



 

Senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, a declarat că momentan doar cazul lui Romanescu a fost pus în discuție în BPJ.

”Nu a contat doar că a fost la alegerile PSD alături de Dragnea, ci și rezultatul de la Europarlamentare, și ieșirile publice. Domnul Romanescu a fost radiat din calitatea de membru PNL. Propunerea a fost supusă votului și a avut 4 voturi împotrivă din totalul de 25”, a declarat senatorul Costel Șoptică.

Potrivit liderului PNL, Romanescu are 5 zile termen să conteste decizia BPJ.

Primarul comunei Păltiniș nu a putut fi contactat telefonic pentru a-și exprima un punct de vedere.