FOTO Liberalii botoșăneni îi învață politică și administrație pe candidați pro europeni din Republica Moldova

0

La invitația președintelui Organizației Județene a Partidului Național Liberal Botoșani, senatorul Costel Șoptică, o delegație din Republica Moldova, formată din candidați la funcția de primar din Raionul Ialoveni a venit, vineri, la Botoșani pentru un schimb de experiență cu administrațiile publice locale.

Ținând cont de evoluția politică pro europeană de peste graniță, cei 15 membri ai delegației conduse de Vlad Gîra, președintele Tineretului Național Liberal din Republica Moldova și de Victoria Bogos Marian, președintele Organizației Teritoriale Ialoveni a Platformei Demnitate și Adevăr și candidat la funcția de primar al orașului Ialoveni, au dorit să afle cum funcționează democrația în România, cum să își păzească votul, cum să ajungă la fiecare cetățean în parte pentru a-i prezenta alternativa politică, cum să câștige bătăliile electorale într-o țară acaparată de un regim oligarhic.

 

 

 

 

Acestea au fost doar câteva dintre temele dezbătute cu senatorul Costel Șoptică, în cadrul unei discuții la sediul PNL din municipiu.

Vizita celor 15 delegați moldoveni a continuat la Primăria Municipiului Botoșani, unde au fost întâmpinați de primarul Cătălin Flutur, care le-a vorbit despre posibilitățile imense oferite de Uniunea Europeană pentru dezvoltarea comunităților din care face parte, dar și despre eforturile pe care trebuie să le facă, în calitate de aleși locali, pentru a-și menține credibilitatea în fața electoratului.

Obiectivul Cornișa Aquapark&Sport este unul care a atras atenția oaspeților de peste Prut, care au fost primiți cu colac și sare și întâmpinați de un cor de copii în straie populare ce au interpretat melodii patriotice. De asemenea, moldovenii au ajuns și acasă la Mihai Eminescu, unde au vizitat Casa Memorială și obiectivele din jur. 

Partidul Național Liberal este singurul partener politic din România care a deschis dialogul cu forțele politice de dreapta din Republica Moldova pentru o conlucrare și o colaborare pe termen lung, cu o gândire orientată spre Europa. 

Departamentul de  comunicare al PNL BOTOȘANI- prin președinte, senator Costel Șoptică

 

 

 

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *