Politică

Huncă ia la întrebări un ministru PSD pentru că în Botoșani sunt printre cele mai multe școli fără autorizație

Deputatul Mihaela Huncă, liderul Pro România Botoșani, fost inspector școlar general, a cerut Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice să prezinte public situația din județul Botoșani cu privire la proiectele de reabilitare a școlilor și grădinițelor pentru a obține autorizația sanitară de funcționare. 

Peste 200 de unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Botoşani nu au, în acest moment, autorizație sanitară de funcționare. 

 

 

 

”Bucuria începutului noului an școlar nu se zărește pe chipul tuturor, în condițiile în care mii de elevi pot pleca bolnavi de la ore din cauza sistemului defectuos în care sunt obligați să învețe! Din păcate, județul Botoșani se află printre primele locuri în țară în topul județelor cu cele mai multe școli care nu au autorizație sanitară de funcționare (peste 200 de unităţi de învăţământ preuniversitar). Neacordarea autorizaţiei sanitare este determinată de faptul că şcolile respective nu sunt racordate la o reţea de apă, au grupuri sanitare în curtea școlii, nu sunt racordate la sisteme de canalizare. În condițiile în care aceste unități de învățământ au fost propuse pentru a beneficia de finanţare guvernamentală pentru modernizarea lor prin PNDL vă solicit să îmi comunicați stadiul proiectelor de reabilitare a școlilor și grădinițelor din județul Botoșani în vederea obținerii autorizațiilor sanitare de funcționare”, se arată în interpelarea adresată de deputatul botoșănean Mihaela Huncă