Politică

Unul dintre cei mai tineri președinți de partid va candida la funcția de primar al municipiului Botoșani

O nouă candidatură pentru funcția de primar al municipiului Botoșani a fost anunțată din partea unuia dintre cei mai tineri președinți de partid din municipiu.

Este vorba despre Florin Nicoi, proaspătul președinte al Partidului Phralipe al Romilor Filiala Botoșani.

Acesta este unul dintre tinerii romi școliți din municipiul Botoșani și a vrut să schimbe modul în care Partida Romilor se implică în creșterea nivelului de trai a comunității rome, a percepției pe care majoritatea cetățenilor din municipiu o au despre unii dintre membrii acestei comunități.

 



 

 

 

loading…

 

 


 

 

A încercat să candideze de mai multe ori pentru funcții de conducere în acel partid dar a fost împiedicat de fiecare dată.

Modul în care a fost împiedicat să candideze și cum a fost eliminat din partid a ajuns până la urechile liderilor unui partid reformist al comunității rome din țară, Partidul Phralipe al Romilor.

”Am primit telefon de la București și din Sibiu și am fost întrebat dacă vreau să intru în cursa electorală pentru Primăria Botoșani. Am acceptat pentru că este o nouă provocare”, a declarat Florin Nicoi pentru BanulBotoșănean.ro.

Nicoi a preluat conducerea filialei Botoșani a Partidul Phralipe al Romilor, care înseamnă Frăția Romilor, și a început organizarea acesteia, cooptarea de membri care să vrea să schimbe ceva.

Este important pentru tot municipiul Botoșani ca tinerii școliți de etnie romă să se implice și să schimbe ceva în comunitatea lor atât pentru schimbarea nivelului de trai cât și pentru colaborarea cu majoritatea populației și schimbarea în bine a percepției asupra acestei comunități.

În momentul de față, cu o vechime deja de prea mulți ani, sunt două mari probleme între majoritatea populației și comunitatea romă, respectiv cea din Centrul vechi și cea din ”Vietnam”, zonă a cartierului Parcul Tineretului.

În afara unor întâlniri sterile între autoritățile locale și reprezentanți ai romilor nu s-a derulat niciun proiect, niciun plan de îmbunătățire a nivelului educație și de creștere a nivelului de trai în rândul acestei comunități, motiv pentru care problemele persistă de atât de mulți ani.