Politică

Țurcanu a dat de pământ cu Șoptică și Gireadă: ”Îmi șantajează oamenii… promisiuni că rezolvă dosare. Să mulțumească că e liber”

SURSA foto: www.darabaneni.ro
SURSA foto: www.darabaneni.ro

Liderul ALDE Botoșani, Florin Țurcanu, a lansat un atac dur la adresa PNL Botoșani și a doi dintre liderii acestui partid, Costel Șoptică, președintele partidului, și Verginel Gireadă. 

Acuzațiile au fost făcute în emisiunea Dialog Deschis, de marți, la Tele M.  

Florin Țurcanu a fost un adevărat tăvălug și susține că liderii PNL încearcă să racoleze candidații ALDE prin mijloace mai puțin ortodoxe. 

 

 



 

 

 

”Avem 50 de candidați anunțați public plus 28 pe care îi vom anunța. Au început să meargă să amenințe și să șantajeze oamenii noștri. Este o greșeală foarte mare. Un partid care se respectă, care este un partid istoric, să vii tu după atâția ani de zile, care te unifici cu PDL-ul, neglijezi partea PDL, nu o aduci la muncă, nu îi dai posibilitatea de afirmare, te îndrepți spre ALDE, un partid construit de colegii mei într-un timp scurt și eforturi mari, și vii și începi punctual să șantajezi oameni, să le promiți fonduri guvernamentale, rezolvarea de dosare să îi aduci la PNL”, a declarat Florin Țurcanu, vicepreședintele cu atribuții de președinte al ALDE Botoșani. 

Acesta a spus că luna de miere dintre ALDE și PNL a durat doar două săptămâni, când ALDE a susținut candidatura lui Klaus Iohannis în turul doi al alegerilor prezidențiale. 

Potrivit liderului ALDE, atunci au fost promisiuni din ambele tabere că nu-și vor fura candidații la alegerile locale și vor colabora pentru a învinge PSD și a face județul galben. 

Acum s-a ajuns la situația în care liberalii îi vânează pe foștii lor colegi plecați la ALDE, potrivit lui Florin Țurcanu. 

 


 

 

 

 

 

”Nu am crezut vreodată că pot să ajung să trăiesc aceste clipe, colegii mei pe care i-am dus de mânuță , ca părinții i-am făcut mari, i-am ajutat… Știți ce comportament frumos aveau la prezidențiale? Aici este o patimă și o dorință de a-l vedea pe Țurcanu în afara zonei politice, să-l omori pe cel care te-a ajutat”, a spus Florin Țurcanu. 

 

Liderul ALDE Botoșani și-a continuat tirul acuzator la adresa lui Costel Șoptică și Verginel Gireadă cu vorbe extrem de grele: 

 

”El (Costel Șoptică, n.r.) încearcă să facă o șmecherie, să mai arate că e șmecher, împotriva mea oricum. Mai gândește un control, o șmecherie. De mânuță l-am dus, l-am acceptat și mi-a plăcut de el ca om. Nu am o problemă cu Costel Șoptică omul, dar politicianul Costel Șoptică face lucruri care nu le-aș face niciodată. 

Șantajezi tu, Verginel Gireadă, pe primarul de la Corni, care este în acte ALDE, nu știu că el nu este primar ales, ci consilier cu atribuții de primar? Mă doare pentru că ar trebui să mă respecte, nu să mă trateze ca pe un gunoi. Să spui că ”hai bă, că nu prinde Țurcanu niciun consilier, ne ocupăm personal”? Ce au pățit? Domnul Gireadă … m-am dus la București și cu domnul Ponta și Crin Antonescu chiar dacă are dosar penal să semneze. Am spus: Vă rog eu semnați că i-am promis omului și trebuie să-l susțin. Și a fost deputat cu condamnare la activ. Și acum dacă cineva are o problemă trebuie împușcat. Acum domul Gireadă, ca recompensă, mai umblă să-mi ia și câțiva primari și oameni pe care am muncit eu mult să-i aduc. În loc să facă cruce și să spună ”Doamne, mulțumesc lui Dumnezeu că sunt liber și Țurcanu m-a susținut și m-a ajutat”, încearcă să-l omoare pe Țurcanu de totul. S-a dus să-l amenințe pe Borfotină cu presiuni, cu amenințările pământului, cu promisiunile pământului. S-a dus la Corni că le dau fonduri”, a continuat Florin Țurcanu. 

 

 

loading…