Politică

Țurcanu răbufnit la zvonul că Roman o va înlocui pe soția lui la șefia Cancelariei Prefectului: Cătușe, gloanțe de argint, execuții

Nu schimbarea prefectului reprezintă motiv de supărare pentru Florin Țurcanu, liderul ALDE Botoșani, ci schimbarea Roxanei Anușcă Țurcanu, soția liderului ALDE, din funcția de șef al Cancelariei Prefectului cu liberalul Cristian Roman, fost prefect al județului. 

Florin Țurcanu a susținut o conferință de presă la sediul ALDE Botoșani în care a adus acuzații extrem de dure la adresa lui Cristian Roman, actual prim-vicepreședinte al PNL Botoșani. 

De la amenințări cu cătușe, la gloanțe de argint folosite pentru execuții, Țurcanu nu s-a ferit să folosească vorbe grele la adresa fostului prefect al județului. 

 

 



 

 

”Dacă au schimbat prefectul … decizie luată pe repede-înainte. ALDE nu a câștigat nimic, nici nu a pierdut. Dacă tot suntem la prefect, am cerut noului domn prefect Dan Nechifor, și prima numire a domnului Nechifor a fost la recomandarea mea. El este un om integru, capabil, și îi cer public să nu aducă la cabinet un om care se laudă prin județ că are gloanțe de argint, de aur, și le va folosi împotriva familiei Țurcanu. Mă refer la Cristian Roman. 

Când te lauzi că vii să execuți ALDE bucată cu bucată… Să nu facă un abuz. 

L-am informat pe Costel Șoptică, pe Gheorghe Sorescu și Dan Nechifor, să analizeze cu responsabilitate dacă numește un astfel de om. Să-i dea atribuții și să îl urmărească. Dacă el își continuă misiunea cu cătușele pe masă. Să vă spună Cristian Delibaș, de la Direcția Agricolă, cum îl amenința cu cătușele pe masă să demisioneze. …Dacă o să-l avem pe Roman șeful Cancelariei și își folosește glonțul de aur sau argint… Nu am nicio problemă persoană cu domnia sa, dar stilul de a speria oameni mă pune pe gânduri. De o lună de zile ni se spune asta. … Credeți că poate Dan Nechifor să conducă Prefectura cu Roman șef de Cancelarie? Exclus! Se va urca pe toate scaunele acelea să facă ce vrea”, a fost tirul acuzator al lui Florin Țurcanu.

Roxana Țurcanu, soția lui Florin Țurcanu, este actualul șef de Cancelarie și, din câte spune liderul ALDE, se află în concediu, ceea ce teoretic ar bloca numirea lui Cristian Roman la șefia Cancelariei Prefectului.