Politică

Șoptică: ”Sperăm că cei de la PSD și de la micile PSD-uri, ALDE, Pro România vor înceta să mai pună bețe în roate guvernării”

Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani



 

Comunicat de Presă: Performanță a Guvernului PNL și a Președintelui României. Botoșani va beneficia de fonduri europene consistente daca va avea Președinte de Consiliu Județean care înțelege acest aspect. Costel Șoptică este omul care știe să aducă aceste fonduri.

 

👉Președintele Klaus Iohannis a obținut un succes uriaș la negocierile de la Consiliul European de la Bruxelles. După discuții care au durat la propriu 4 zile și 4 nopți, președintele a obținut pentru România un pachet financiar de 79.9 miliarde de euro, pentru exercițiul financiar 2021-2027 și din Planul de recuperare economică.

 

Cu acești bani, PNL își asumă să reformeze și să modernizeze marile sisteme publice. Cea mai mare parte a acestor bani vor fi folosiți pentru dezvoltare, pentru reconstrucție, pentru sistemul sanitar, pentru sistemul de educație, pentru infrastructură. 

 



 

“Sperăm că cei de la PSD și de la micile PSD-uri, ALDE, Pro România, vor înțelege acest succes uriaș și vor înceta, măcar pe această temă, să mai pună bețe în roate guvernării și să arunce în derizoriu faptele bune care se întâmplă. Românii văd și înțeleg foarte bine ce se întâmplă”, a declarat senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani. 

 

❗️❗️Proiecte pentru România ❗️❗️

 

Decizia de la Consiliul European este una fundamentală care va pune bazele pentru finanțarea tuturor proiectelor de dezvoltare pe care PNL le-a gândit pentru România. Cu acești bani, Guvernul va finanța: 

 

👉Infrastructura de transporturi. Ne-am propus ca în următorii 10 ani să construim 3.000 de kilometri de autostrăzi, de peste 3 ori mai mult decât s-au făcut în ultimii 30 de ani. 

 

👉Investiții în infrastructură energetică, economie și mediul de afaceri. Vrem să modernizăm cea mai mare parte a rețelelor de gaze naturale și de electricitate și să ducem aceste rețele inclusiv în acele comunități care astăzi nu au nici gaze și nici curent electric. În plus, avem numeroase pachete de susținere a mediului de afaceri, a antreprenorilor și a angajaților. Reamintim: granturile de sprijin pentru microîntreprinderi, în valoare de 100 milioane euro; granturile pentru investiţii şi pentru reconversia economică a IMM-urilor, cu un buget de 550 milioane euro; granturi pentru digitalizarea companiilor, cu un buget de 150 milioane euro sau granturile de finanţare pentru antreprenoriat rural, de 200 milioane de euro.

 

👉Infrastructură de Sănătate. Guvernul a semnat deja 3 contracte pentru spitalele regionale, avem în plan investiții masive în spitale, înființarea de noi cabinete medicale în mediul rural precum și un plan vast de modernizare a spitalelor actuale. 

 

👉Infrastructură în Educație. Guvernul și-a asumat să modernizeze și să utileze școlile din România, cu o atenție deosebită pentru școlile din mediul rural. 

 

👉Investiții în dezvoltarea locală. 

 

👉Infrastructura agricolă și de irigații. Vom investi masiv în refacerea sistemului de irigații și ne vom implica în construirea de centre de colectare a produselor agricole. 

 

👉Infrastructura sportivă. Vom continua construcția de stadioane însă în paralel vom acorda o atenție deosebită și zonelor de copii și juniori și sportului de masă.  

 

❗️❗️Toate acestea vor fi realizate într-o proporție uriașă cu banii europeni obținuți astăzi de președintele Klaus Iohannis la Consiliul European❗️❗️

 

Departamentul de Comunicare al PNL Botoșani