Politică

Doina Federovici: Costel Șoptică habar nu are ce se votează în Parlament pentru că nu e prezent și atunci minte cu nerușinare botoșănenii care îi plătesc leafa!



 

Președintele PSD Botoșani, Doina Federovici atrage atenția liderului PNL Botoșani, Costel Șoptică să lase deoparte minciunile și manipulările, chiar dacă se apropie campania electorală. 

Liberalul botoșănean, care nici măcar nu a votat amendamentul grupurilor PSD de alocări financiare pentru protecția copiilor și persoanelor cu dizabilități a ieșit public să asume în numele Guvernului marea minciună marca PNL.

 



 

Pe 18 iunie am votat în Parlament alături de toți colegii de la PSD amendamentele pentru suplimentarea bugetelor locale din fiecare județ, inclusiv din Botoșani pentru asigurarea finanțării serviciilor de protecție a copilului, centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap, drepturile asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav și indemnizațiile lunare ale acestora, precum și fonduri suplimentare pentru echilibrarea bugetelor locale, rămase fără bani în urma cheltuielilor cu pandemia. Pe 26 iulie ne spune domnul Șoptică, cât de interesat e Guvernul PNL de aceste domenii și cum a alocat bani. Chiar așa au ajuns liberalii botoșăneni să mintă cu nerușinare. Habar nu au ce se votează în Parlament pentru că nu sunt prezenți deloc, nici online și nici fizic și vin apoi să toarne minciuni după minciuni botoșănenilor care le plătesc leafa”, a declarat Doina Federovici. 




Protecția copiilor și persoanelor cu dizabilități lăsate fără fonduri de guvernul PNL, au fost salvate de PSD în Parlament prin redactarea și depunerea unui amendament asumat de Grupurile PSD cu alocări în valoare de 850 de milioane de lei. Județului Botoșani i-au fost alocate peste 23 de milioane de lei pentru asigurarea finanțării serviciilor de protecție a copiilor și persoanelor cu dizabilități.  

Unde e eficiența PNL stimați liberali. De ce nu spuneți adevărul că ați lăsat de izbeliște în pandemie cele mai vulnerabile categorii de populație: copiii și persoanele cu dizabilități. Autoritățile locale s-au descurcat singure cu achizițiile echipamentelor de protecție, cu medicamentele, cu carantina și cu toate problemele generate de COVID-19 pentru că la ultima rectificare bugetară nu ați pus niciun 1 leu în buget pentru serviciile sociale destinate protecției copilului și persoanelor cu dizabilități. PSD a luat atitudine, a elaborat, a susținut și a votat în Parlament asigurarea banilor către județe. Dacă nici măcar nu știți despre ce se întâmplă în Parlament, nu mai mințiți oamenii cu atâta nerușinare”, a subliniat Doina Federovici. 

PSD Botoșani pune la dispoziția botoșănenilor înregistrările și documentele de pe pagina Parlamentului pentru a vedea toți cetățenii minciunile și lipsa de activitate a parlamentarilor de la PNL Botoșani.

http://www.cdep.ro/pls/steno/evot2015.Nominal?idv=24526

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=18492