Politică

Țurcanu își trimite cel mai de încredere om la lupta cu Flutur și PSD. Roxana Țurcanu este candidatul ALDE la Primăria Botoșani

Mutare spectaculoasă pe scena politică botoșăneană! 

După două săptămâni în care mai mulți candidați s-au retras și au făcut locul altor nume, identitatea candidaților partidelor din Botoșani pentru funcția de primar al municipiului reședință de județ sunt finale. 

ALDE a dat startul schimbărilor numelor candidaților, prin retragerea lui Lucian Borfotină, total surprinzătoare, și se pare că tot ALDE încheie seria schimbărilor de candidați. 

Roxana Florentina Țurcanu, președintele ALDE Botoșani și soția lui Florin Țurcanu, liderul acestui partid, a anunțat că intră în lupta pentru funcția de primar al municipiului Botoșani. 

”Am decis să mă implic în viața politică și administrativă a municipiului Botoșani, de aceea am acceptat cu toată responsabilitatea să îmi depun candidatura pentru funcția de primar și să reprezint ALDE la alegerile locale din 27 septembrie. Ieri (1.08.2020) am demarat acțiunea de strângere de semnături și doresc să le mulțumesc pe această cale tuturor botoșănenilor care mi-au încurajat acest demers.

Va mulțumesc!”, a postat Roxana Țurcanu pe contul său de Facebook. 

 

Astfel, ALDE l-a avut candidat inițial pe Lucian Borfotină, iar în cursă intră Roxana Țurcanu.

Pro România a mers la început cu candidatura Mihaelei Stoiciuc, după care în întrecerea electorală a intrat Liviu Toma, vicepreședintelui Consiliului Județean. 

Și PMP a mers la avut inițial candidat pe Cezar Vizitiu, după care a preferat să intre în cursa finală cu Gheorghe Ciubotaru. 

Cătălin Flutur, primarul în funcție, este candidatul PNL la Primăria Botoșani. PSD merge cu viceprimarul Cosmin Andrei, iar până acum singura candidatură independentă anunțată este cea a omului de afaceri Cătălin Silegeanu.