Politică

Costel Șoptică, PNL: ”Moțiunea de cenzură inițiată de PSD este un act grav de iresponsabilitate și de sabotare a eforturilor României în plin război sanitar”

Comunicat de presă:
Moțiunea de cenzură inițiată de PSD este un act grav de iresponsabilitate și de sabotare a eforturilor României în plin război sanitar

Parlamentarii_PNL nu participă la votul pentru moțiunea de cenzură pentru că #NU vrem să girăm un demers neconstituțional al baronilor PSD, preocupați exclusiv de interesele electorale.
⬆️Guvernul a sesizat la Curtea Constituțională depunerea unei moțiuni de cenzură în timpul vacanței parlamentare, însă termenul va fi stabilit abia după data de 1 septembrie. PSD nu a așteptat să programeze votul după ce Curtea se va pronunța pentru că Marcel Ciolacu, proaspăt uns în funcția de șef plin al baronilor roșii, le-a promis acestora că îi va conecta rapid la resursele publice. Asta în timp ce Guvernul PNL se luptă zilnic cu pandemia.
✅Senatorii și deputații PNL nu au cum să participe la această mascaradă. Dacă va fi de bună credință, CCR va arăta că moțiunea lui Ciolacu depășește cu mult limitele legii fundamentale. De altfel, toți parlamentarii partidelor de dreapta au anunțat că nu vor participa la exercițiul disperat de imagine al PSD.
👉Ca finalitate, moțiunea de cenzură înseamnă:
• instabilitate instituțională și haos administrativ
• lipsirea statului român de instrumente eficiente în gestionarea crizei, precum cele pe care le are un Guvern în funcție.
• suprapunerea crizei politice peste perioada dificilă pe care o traversăm, deturnarea agendei reale, afectarea interesului public
• ignorarea imperativului sanitar, social și economic actual, cu efecte dramatice pentru viața fiecărui român și pentru economie
• negarea pericolului peste care România încă nu a trecut și compromiterea efortului tuturor de până acum de a depăși criza sanitară
⁉️Cui folosește ca România să rămână fără Guvern în plină pandemie, cu 2 săptămâni înainte de redeschiderea școlilor, cu aproape o lună înainte de organizarea alegerilor locale și cu 3 luni până la cele parlamentare?
‼️PSD este atât de orbit de calculele politice, disperat să parvină la putere prin orice mijloace oricât ar fi de lipsite de responsabilitate, încât este dispus să sacrifice orice, să pună sub dubiu obligația actuală a statului român de a salva cât mai multe vieți în pandemie.
‼️Momente cheie în care PSD, prin politizarea crizei sanitare, a pus în paranteze capacitatea statului român de a face față pandemiei: ‼️
• 1. Anularea amenzilor din perioada stării de urgență, fiind preferați cei care au încălcat normele de protecție sanitară, au sfidat regulile, în defavoarea majorității românilor care au fost corecți, au respectat normele sanitare și au contribuit la limitarea răspândirii virusului. Această acțiune i-a încurajat pe cei care nu au respectat regulile să le încalce în continuare.
• 2. Trecere de la starea de urgență la starea de alertă, contestată de Avocatul Poporului la CCR cu puțin timp înainte de a fi instituită, deși se știa public de intenția de a trece la o altă fază începând cu 15 mai. Contestația a fost depusă doar pentru a lăsa Guvernul fără mijloace eficiente de acțiune, nu pentru a servi interesului legitim al cetățenilor. Acest a necesitat adoptarea Legii 55/2020, care a permis tergiversarea și folosirea poziției parlamentare de către PSD pentru inițierea a fel de fel de amendamente menite să pună bețe în roate Guvernului (ex: imposibilitatea de a detașa personalul medical și a altor categorii în zonele cu deficit în gestionarea crizei)
• 3. Anularea măsurilor de izolare și carantinare, care își dovediseră eficiența în perioada stării de urgență, a determinat cel mai mare număr de infectări pe care l-a avut România de la începutul pandemiei.
• Circa 5.000 de persoane infectate cu noul coronavirus NU au mai putut fi spitalizate/izolate/carantinate și au răspândit fără restricții virusul în societate.
• Timp de 2 săptămâni PSD a tergiversat noua lege în Parlament, inventând fel de fel de pretexte în Senat, după ce în Camera Deputaților parlamentarii PSD votaseră favorabil la interval de 3 zile de la primirea proiectului de lege.
• După intrarea în vigoare a Legii 136/2020 privind carantina și izolarea creșterea numărului persoanelor infectate a putut fi stabilizată.
Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani