Comunicat PSD Botoșani: Candidatul PNL pentru Consiliul Județean se opune aplicării Pachetului Firea în Botoșani, după ce a votat împotriva dublării alocațiilor copiilor

0

PSD Botoșani consideră că afirmațiile liderului PNL, Costel Șoptică prin care acesta respinge aplicarea la Botoșani a măsurilor din Programul social „Gabriela Firea” arată o atitudine insensibilă și ostilă față de toți copii și familiile tinere din Botoșani. În urmă cu două zile, candidații PSD la Consiliul Județean și la Primăria Municipiului Botoșani au anunțat intenția de a prelua la Botoșani toate programele implementate de Primăria Capitalei și care și-au demonstrat deja eficacitate la circa 150.000 de familii din București. 

Declarațiile domnului senator Șoptică se înscriu în linia generală a PNL de ostilitate și cinism față de copiii și față de familiile tinere. Au avut bani pentru scutirea de taxe a băncilor, a marilor corporații din energie, a marilor firme de asigurări și au furat pe rupte din banii publici în pandemie, în afaceri cu măști și cu izolete , dar când vine vorba de copii și de familii spun că nu mai au bani. Nu lipsa banilor este problema, pentru că întotdeauna banii sunt mai puțini decât nevoile. Problema e cum stabilești prioritățile și e clar acum că pentru PNL, copiii și familiile nu sunt o prioritate!”, a declarat Doina Federovici.

PSD Botoșani condamnă modul haotic în care Guvernul PNL a organizat începerea noului an școlar și lipsa totală de reacție din partea liderilor PNL din Botoșani față de toate deciziile aberante decise de PNL la nivel central. 

Liberalii nu au dat tablete la copii, nu au conectat școlile la internet, nu au dat măști la profesori, au probleme mari și cu manualele, au tăiat 80% din creșterea alocațiilor pentru copii. Iar în loc ca acești domni, Cătălin Flutur și Costel Șoptică să meargă la București să apere în fața lui Orban interesele copiilor botoșăneni, ei atacă inițiativele locale care vin în sprijinul copiilor și familiilor tinere din județul nostru. Este incalificabil acest lucru și o spun ca mamă care sunt foarte îngrijorată de ceea ce se va întâmpla cu propriul copil în acest an școlar”, a mai spus Doina Federovici.

PSD Botoșani reamintește că senatorul și candidatul PNL pentru Consiliul Județean, Costel Șoptică a votat în Parlament împotriva dublării alocațiilor pentru cei 80.000 de copii din Botoșani. 

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 21200019.

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *