Politică

Cabinete medicale școlare dotate în unitățile de învățământ din Botoșani și controale gratuite pentru botoșănenii din comunitățile vulnerabile 

Candidații PSD la Consiliul Județean și Primăria Botoșani, Doina Federovici și Cosmin Andrei au prezentat astăzi măsurile concrete prin care vor crește accesul la servicii medicale pentru copiii și pentru familiile din comunitățile vulnerabile.

Am pregătit în Pachetul social „GABRIELA FIREA” la Botoșani diversificarea serviciilor de medicină școlară pentru acoperirea deficitului de personal existent cu medici și asistenți medicali. În același timp, am prevăzut un plan coerent și real pentru realizarea de investiții din bugetul local și din fonduri europene pentru amenajarea de noi cabinete medicale în unitățile de învățământ și pentru dotarea cu echipamente sanitare a celor existente. Tot acest pachet de măsuri va fi însoțit de campanii de informare publică pentru promovarea unui mod de viață sănătos în rândul preșcolarilor și elevilor”, a declarat Cosmin Andrei.

Candidatul PSD pentru Președinția Consiliului Județean, Doina Federovici a pregătit Programul „ACCES LA SERVICII MEDICALE PENTRU TOȚI BOTOȘĂNENII” prin care vor fi asigurate consultații și controale medicale gratuite pentru persoanele din comunitățile vulnerabile din județ, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Spitalul Județean, Colegiul Medicilor, Direcția de Sănătate Publică și primăriile din județ.

Toți locuitorii județului Botoșani trebuie să beneficieze de acces la sănătate, indiferent de comuna sau orașul în care se află. Trebuie să avem grijă ca fiecare botoșănean, să aibă parte de consultații și controale medicale periodice. E mai bine să venim cu măsuri active de prevenție medicală, decât să așteptăm ca oamenii cu probleme de sănătate să se prezinte direct la Serviciul de Urgență de la Spitalul Mavromati. Sănătatea botoșănenilor este o prioritate a mandatului meu la Consiliul Județean. Împreună cu medicii din echipa de consilieri județeni care candidează alături de mine am stabilit deja o strategie concretă pentru creșterea sistemului de finanțare a Spitalului Județean pentru următorii patru ani”, a declarat Doina Federovici.

În Guvernarea PSD au fost realizate investiții în sistemul de sănătate botoșănean în valoare de 18,5 milioane de euro pentru Spitalul de Boli Paliative din municipiul Botoșani, modernizarea a 13 dispensare medicale, achiziția a 27 de ambulanțe, echipamente avansate pentru investigații medicale, Computer Tomograf și RMN și pentru reabilitarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Mavromati.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 21200019