Politică

Silegeanu: ”Împreună cu șefii voștri de partid… v-ați făcut „nevoile fiziologice” pe votul cetățenilor și pe drepturile lor”



 

Omul de afaceri Cătălin Silegeanu a avut un atac dur la adresa membrilor secțiilor de vot care au încurcat total, voit sau nu, rezultatul alegerilor pentru primarul municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local al urbei. 

Antreprenorul este de părere că funcționarii care au ajuns acolo și care au anulat buletinele de vot sau au modificat procesele verbale arată, la fel ca și șefii lor de partid, că nu au moralitate și spirit civic. 

Silegeanu susține că Sistemul s-a simțit din plin la aceste alegeri locale din Botoșani. 



 

 

loading…

”Despre ipocrizia sistemului și analfabeții funcționali ai sistemului din secțiile de vot

 

Dragii mei,

O sa incep prin a spune că „cine are puterea,este tentat sa abuzeze de ea” (Montesquieu). Asta susținea  Montesquieu prin anii 1750.

Acum in anul 2020 ar fi trebuit să vedem  rezultatul exercitarii unui drept constituțional. Acela al votului.

 

Când am intrat în această bătălie pentru interesul cetățeanului, pentru proiecte care ar fi trebuit de mult implementate,pentru o societate sigură, pentru un drum spre un viitor cu adevărat susținut de viziune ,nu am crezut că voi fi nevoit să lupt cu incompetența și obediența celor care ar fi trebuit să asigure desfășurarea în condiții democratice a votului . 

 

Dar, ce fac autoritățile ? Induc o viziune pesimista cu totul nejustificată prin refuzul  aprobării cererii de reverificare ale voturilor . Care este scopul ?

Cine sunt membrii BEC ? Cine sunt președinții secțiilor de votare , cine sunt cei care au completat greșit procesele verbale,cine sunt cei care au introdus voturile in sistemul electoral de vot?

 

Ale cui marionete sunt acești oameni incapabili să înscrie niste cifre într-o căsuță?Cine sunt ei că să își permită aroganța greșelii?

 

Timp de 30 de ani  am auzit doar că suntem vulnerabili, că trebuie să fim flexibili, morali, sa ne reeducam in spiritul democrației.Să avem încredere și să nu cercetăm ,că asupra noastră vegheză sistemul. 

 

După 30 de ani de democrație și libertate fara străzi asfaltate, fara iluminat, fara spatii verzi, fara curățenie ,fara educație ,sănătate și respect din partea sistemului ,care mă obligă zi de zi să nu uit ce datorez societății și să îmi plătesc contribuțiile, astăzi Sistemul îmi arată că nu am drepturi .

 

 El decide prin interpuși care are și nu  voie să verifice voturile . Voturile mi-au fost încredințate de către cetățenii care au crezut în proiectele mele . Nu doar că mi se încalcă drepturile că cetățean, dar,se încalcă dreptul tuturor cetățenilor care au fost împotriva lor. 

 

Vor sa ne strivească vocea cu orice preț ,pe aceasta cale ii anunț pe toți cei care fac parte din sistem și care și-au bătut joc de cetățeni și încă își bat joc, că nu voi renunța până nu voi avea situația clară a voturilor de Consiliul local. Nu este vorba despre un post, este vorba despre viitorul cetățenilor .Este vorba de adevăr, un adevăr care multi se teme.

 

Reprezentatii  autorităților și împuternicitii sistemului platiți din banii noștri ,ai cetățenilor , ar trebuie să dețineți vei trei de”i” despre care face vorbire  Cristi Danilet in Corupția și Anticoruptia din sistemul juridic …poate ar trebui sa fie aduși cei trei de „i” și la cunoștință celor care reprezintă autoritatea in Județ .

 

Să fiți Imparțiali, Independenți și Integri ..

Dar ați demonstrat împreuna cu toți șefii voștri de partid că nu dețineți moralitate , educație, spirit civic ,nu aveți conduită echidistanta și acționați după cum că sunt susținute interesele în funcție de cei care vor doar să vă folosească .

 

Într-o singură frază…v-ați făcut „nevoile fiziologice” pe votul cetățenilor și pe drepturile lor. ”

Cătălin Silegeanu