Viorel Iliuță, PNL: Apel către frații români basarabeni din Botoșani

0
Organizația municipală a PNL Botoșani salută victoria din primul tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, a doamnei Maia Sandu, candidatul pro-european din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). În actualul context geo-strategic și politic, considerăm că doar prin victoria din 15 noiembrie a doamnei Maia Sandu va putea fi repornit parcursul euro-atlantic al Republicii Moldova, parcurs obstrucționat până acum de forțele politice ostile din țară și din afara granițelor sale. 

Ca Partid Național, noi, liberalii, nu putem să nu fim alături de frații noștri din Moldova, care își caută acum drumul către ieșirea din toxica sferă de influență rusească. Avem o datorie istorică față de românii din Republica Moldova pentru că noi, liberalii, am fost cei care, prin politica națională promovată în primele decenii ale secolului trecut, am creat condițiile Unirii, la 27 martie 1918, a Basarabiei cu România, „în puterea dreptului istoric și dreptului de neam”. 

 


Frați români, acum mai mult ca niciodată să ne unim în efortul de a păstra Republica Moldova într-o Europă din care politicieni apatrizi, lipsiți de conștiință de neam, lipsiți de idealuri, aserviți unei puteri străine, încearcă să vă alunge!

Ca și la noi, frații voștri din dreapta Prutului, votul diasporei se poate dovedi hotărâtor! Plecați pe alte meleaguri, în căutarea unui trai mai bun pentru ei, dar mai ales pentru copiii lor, românii moldoveni au luat contact cu valorile democrației occidentale și vor să fie siguri că se vor bucura de aceste valori și după ce se vor întoarce acasă. Foarte mulți români basarabeni cu dublă cetățenie locuiesc în județul Botoșani. Unii s-au integrat în instituții de stat sau întreprinderi private botoșănene, alții valorifică roadele pământului moldovenesc, vânzând produse agricole în piețele agroalimentare din județ, mai ales din municipiul Botoșani. 

PNL vi se adresează vouă, tuturor, frați români ai noștri de dincolo de Prut! Așa cum ați mers la vot duminică, 1 noiembrie, și 70,12% dintre voi, cei care ați votat din Diasporă, ați ales-o pe Maia Sandu, singurul candidat pro-european din această cursă electorală, faceți un efort și îndepliniți o datorie civică și votați-o pe Maia Sandu și în turul doi al acestor alegeri, în 15 noiembrie. Votul vostru poate fi unul istoric, pentru că el va însemna că alegeți democrația reprezentativă, justiție independentă, suveranitate națională, pluralism politic, supremația legii, alternanța pașnică la guvernare și, mai ales, o Republică Moldova tot mai aproape de integrarea în Uniunea Europeană și în structurile NATO. 

Fiecare vot poate fi decisiv, fiecare vot al vostru pentru Maia Sandu înseamnă o șansă în plus pentru voi, pentru viitorul vostru, reprezentat de copiii care acum, unii dintre ei, învață la școli românești sau vă așteaptă, în grija buneilor, în țara al cărei președinte poate fi Maia Sandu. 

Noi, liberalii botoșăneni vă îndemnăm ca duminică, 15 noiembrie, să mergeți la vot și să votați candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, în persoana doamnei Maia Sandu! Așa să ne ajute Dumnezeu!

 

Organizația Municipală PNL Botoșani 


Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *