Cătălin Silegeanu, candidat Pro România la Camera Deputaților: Ceea ce trăim astăzi și tot acest colaps din sănătate se datorează celor care au condus Romania sub deviză dreptei cinstite și democratice.

0

Cătălin Silegeanu, candidat Pro România la Camera Deputaților:

”Ceea ce trăim astăzi și tot acest colaps din sănătate se datorează celor care au condus Romania sub deviză dreptei cinstite și democratice.

Aceasta ideologie a dreptei Unite în anul 2010 a vândut Romania și sănătatea românilor printr-un acord cu FMI. Dintre toate grupările și instituțiile care erau abonate la  banii românilor (acele mari firme care au avut în frunte numai manageri incapabili care au adus societățile satului in faliment, fără ca aceștia să fie trași vreodată la răspundere. Manageri  aleși din familiile politice care conduceau Romania) ,au ajuns la concluzia că sistemul de sănătate este gaura neagră care falimentează Romania. Singura condiție dar și soluție pentru a ajuta Romania,Băsescu împreună cu Boc- guvernul POC , au hotărât să vândă și să distrugă sănătatea românilor .

 

Decizia de a închide peste 160 de unități spitalicești pe motiv că nu sunt rentabile,nu îndeplinesc standardele impuse de UE sau nu dețin dotările celor de tip universitar sau că bugetul se duce pe salarii a fost una pur politica fara sa se gândească cineva la ce efecte negative urma să producă  această decizie.

 

Efectele sunt pe termen lung, mai ales în orașele foarte slab dezvoltate care nu își permit și nu au pârghiile necesare reducerii impactului negativ mai ales în rândul populației de la sate.

 

Județul Botoșani face parte din acele județe care sărăcite de incompetenta autorităților locale dar și de reprezentanții care au făcut parte din Parlament, și care prin impasibilitatea,incompetenta și dezinteresul arătat față de locuitori, asistăm astăzi neputincioși in fata acestui val de epidemie.

Locuitorii din mai multe comune din judetul Botosani nu au medic de familie. Sunt comune care nu au cabinet medical, un dispensar care sa tina evidenta bolnavilor și a bolilor de care suferă locuitorii .Cum sa impui cu forța carantina într-un sat în care nu a mai calcat un doctor de ani de zile . Unde bătrânii nu și-au luat niciodată tensiunea și se tratează după ureche sau după leacurile bătrânești .

 

După spusele celor din Guvernul PNL Covid toate măsurile  au fost pentru protejarea cetățenilor .

Care protejare ? Amenzile date, înjosirea producătorilor prin închiderea piețelor ,manipularea poporului  și în special al cetățenilor care își plătesc contribuțiile sociale și Guvernul îi răsplătește cu teste in valoare de 400 lei ….la privat ?

 

Sănătatea trebuie sa devină, cu adevărat o prioritate. Orice cetățean care contribuie și are asigurare de sănătate trebuie să beneficieze de toate serviciile medicale fără dublă  măsură . Această pandemie ne-a arătat că cei care au condus această țara au fost iresponsabili politic .

 

Daca PDL acum transformat în PNL ani la rândul au considerat că doctorii nu au nevoie de salarii ca în Vest și spitalele trebuie să rămână că niște ospicii ,această pandemie a tras o palmă groaznica și celor mai dezvoltate țări ,  însă Romania a fost îngropată la propriu .Exodul plecării medicilor, arată că politicienii României au ales calea ușoară și nicidecum pe cea a dezvoltării .

 

Închiderea spitalelor  în locul modernizării  .Au acceptat decizia de plecarea doctorilor in loc sa ii pastreze, ba chiar au răsuflat ușurați ,au făcut economie la bugetul de stat .

ProRomania are o datorie față de viitorul acestei țări .Că deputat voi lupta pentru implementarea unui management de calitate și obligatoriu de realizat de către manageri in fiecare spital.

Satul românesc are nevoie de sănătate, cabinetele medicale nu trebuiesc văzute că niște miracole ci ca un fapt normal. Romania  și românii trebuie să beneficieze de toate condițiile că să se dezvolte și să progreseze .

 

Guvernul Covid și-a pierdut menirea și direcția pentru care a fost ales.

 

Ca deputat Pro Romania împreuna cu colegii mei voi milita pentru proiecte  care să aducă în vederea schimbării legislației actuale privind sistemul învechit pe care Ministerul Sănătății își desfășoară proiectele .

Legislația trebuie adaptată la fel ca și sistemul sa fie adaptat la realitățile cu care se confruntă populația României.

 

Avem un alt nivel și un alt raport al bolilor pe care românii le au .S-a schimbat foarte mult mediul de viață , de munca și mai ales stresul cotidian provoacă boli care nu erau atât de frecvente.

Mor copii din cauza afecțiunilor cardiace …foarte puține spitale cu dotari și medici specializați .Mii de euro ,poate sute de mii de euro pleacă către spitalele din străinătate.

Daca ei au reușit …noi de ce nu am reușit ???

Care este miza noului vaccin împotriva Covid?

 

Specialiștii străini sau producătorii străini deja marketeaza” piata …Unele țări nu-și vor permite să achiziționeze acest vaccin .Pe ce criterii se fac  aceste speculații ?

Închiderea poate în curând a granițelor sub premiza unei carantine ..va fi costul pentru trecerea graniței ..vaccinarea va fi accesibilă tuturor românilor sau va trebui credit făcut pentru a putea platit???

Nu am vazut decât pedepse aplicate românilor din forma de măsuri ca stare de alertă …ba de urgență ..ba de acuzare a românilor că îmbolnăvesc aerul cu respirația lor !

 

Este timpul că aceasta mascaradă a guvernului să înceteze de URGENTA.

Pro Romania împreună cu Victor Ponta , care a fost mereu de partea românilor și a luptat pentru egalitatea de șanse în societatea românească, să oprească aceasta pedepsire a Romaniei, de către  acesti măscarici politici .

 

Stimați guvernanți ,virusul nu alege .

 

Dar Romanii pe date de 6 decembrie vor alege cu credință și speranță într-o clasă politică care va lupta pentru Români și pentru România!”.

 

 

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *