Politică

Șoptică: ”De pe locul 42 e greu să negociezi funcții”. Rezultatul de la parlamentare lasă PNL Botoșani fără funcții la nivel central”




Rezultatul extrem de slab obținut de PNL Botoșani la alegerile parlamentare din 6 decembrie, deși s-a încercat de către unii lideri locali a fi prezentat ca și câștig față de alegerile din 2016, încep să își facă efectele și liberalii botoșăneni pierd funcțiile primite în primăvara anului trecut. 

Până acum, oficial, doar Viorel Grigoraș a pierdut funcția de secretar de stat din Ministerul Transporturilor, fiind înlocuit de un ONG-ist susținut de USR Iași. 

Potrivit unor liberali, PNL Botoșani va pierde toate cele trei funcții de secretari de stat, Transporturi, Tineret și Interne, și va rămâne doar cu o funcție de subsecretar de stat la Interne. 

Contactat telefonic, deputatul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, a declarat că rezultatul obținut de filială la alegerile parlamentare îl pun în imposibilitatea de a cere funcții într-o guvernare în care PNL nu mai este singur, ca până în decembrie, ci cu încă doi parteneri cu care trebuie să împartă totul. 



 


”De pe locul 42 pe țară e greu să negociezi funcții în condițiile în care suntem într-o coaliție și PNL are la nivel central 55% din funcții, spre deosebire din fosta legislatură. Văd că ați primit informații despre ce funcții am pierdut, dar oamenii care v-au spus nu au sărit în sus să anunțe public funcțiile primite la începutul anului trecut. În fosta guvernare am primit mai multe funcții decât meritam din punct de vedere al procentelor obținute la ultimele alegeri, am adus mai multe funcții pentru Botoșani decât a primit vreodată PNL Botoșani, dar atunci nimeni din partid nu s-a minunat cât de multe funcții sunt, iar acum că intrăm într-o normalitate încep să apară nemulțumiri de faptul că pierdem funcții. Nu pierdem nimic, dar așa se întâmplă când faci tot ce ține de tine ca toată organizația să primească mai mult decât ar fi trebuit pentru rezultatul de la alegeri. 

Sunt la București, acum, iar negocierile nu s-au încheiat, se mai pot schimba multe, iar în locul funcțiilor de secretari de stat organizația poate primi alte avantaje”, a declarat Costel Șoptică, liderul PNL Botoșani.  

Acesta a precizat că rezultatul obținut la ultimele alegeri nu este doar al lui, ci al echipei.

”A candidat doar Costel Șoptică? Nu! Cei care au obținut funcții la nivel central în urma negocierilor mele au luptat în ultima campanie? Nu prea!”, a concretizat Costel Șoptică.