Politică

Roxana Țurcanu, ALDE Botoșani: Consilierilor județeni PNL le este frică de cultură, decât de bacilul Koch!




Comunicat de presă: Stagnarea noastră culturală ca și botoșăneni este vizibilă tuturor, întrucât în ultimii ani nu s-a mai pus accent pe acest domeniu atât de valoros pentru noi ca și județ, mai ales că la Botoșani s-au născut mari personalități culturale românești.

Faptul că proiectul  de pe ordinea de zi din ultima ședință a Consiliului Județean Botoșani privind achiziționarea Conacului Alexandrescu  de la Gurandă  a fost respins de consilierii județeni PNL, care au votat împotrivă, spre deosebire de toți ceilalți 21 de consilieri județeni, de la ALDE, PRO România și PSD, care au votat favorabil acestui proiect, ne face să credem că domeniul cultural nu este important pentru consilierii PNL.

”Fac precizarea că intenția cumpărării acestui conac, care după spusele multor istorici, este unul dintre cele mai frumoase din țară, pot afirma și eu acest lucru, fiind la bază profesor de istorie, era chiar o oportunitate pentru noi, fiind un imobil de mare valoare. De asemenea, pe lângă clădirea de patrimoniu se achiziționau și aproximativ 16 hectare de teren, inclusiv luciu de apă. De exemplu, în acea clădire se poate înființa muzeul satului botoșănean, prin accesarea unor fonduri europene și astfel am reuși să contribuim la  dezvoltarea turismului în județul nostru, care este  foarte neglijat, din punctul meu de vedere”, a declarat Roxana Florentina Țurcanu, președintele ALDE Botoșani.



 

 

Motivația consilierilor județeni PNL este nefondată și chiar puerilă, argumentând că în clădirea conacului a funcționat Sanatoriul Guranda și bacilul Koch care provoacă tuberculoza ar fi prezent pe pereții respectivului imobil și chiar în pământ. Dând exemplul că în alte state dezvoltate, unitățile medicale care tratează astfel de boli sunt dărâmate după ceva timp.

 „Totuși, facem un apel public către consilierii județeni PNL să lase deoparte astfel de teorii închipuite și să voteze  acest proiect privind achiziționarea Conacului de la Guranda pentru susținerea dezvoltării județului și culturii botoșănene. Să nu uite că au fost trimiși de cetățeni în Consiliul Județean pentru susținerea și inițierea proiectelor benefice Botoșaniului, să lase deoparte orice orgoliu politic.

De asemenea, solicităm aparatului tehnic al Consiliului Județean să repună acest proiect la următoarea ședință de CJ, pentru că suntem convinși că se vor răzgândi consilierii județeni din partea PNL și vor vota favorabil pentru a putea beneficia de această oportunitate, de dezvoltarea turismului botoșănean”, a adăugat președintele ALDE Botoșani.

Biroul de presă,

ALDE Botoșani