Politică

Dan Șlincu, PSD: “Ministrul Cîmpeanu recunoaște indirect eșecul guvernării PNL-USRPLUS în organizarea școlii pe timpul pandemiei”




Comunicat de presă: Toate argumentele PSD pentru redeschiderea școlilor,  identice cu cele din majoritatea țărilor europene,  au fost ignorate până acum de  guvernarea PNL,  iar acum au fost invocate de președintele Iohannis și de ministrul Sorin Cîmpeanu pentru a motiva decizia de redeschidere a unităților de învățământ. 

   PSD a solicitat încă de la începutul anului școlar 2020-2021 testarea în școli, dar acest lucru nu a fost luat în calcul până acum, când ne spune ministrul Sorin Câmpeanu că vor declanșa testarea COVID-19 în scoli pentru a le putea ține deschise. Însă până in acest moment nu a fost emis niciun act oficial care să prevadă gratuitatea testării cât și procedurile de testare atât pentru elevi cât și pentru profesori.    



 

,,Ministrul  Educației recunoaște indirect  faptul că educația elevilor a fost mult afectată de decizia greșită a  guvernului PNL-USRPLUS de a ține școlile închise. Mai mult decât atât a declarat că tematica de examen pentru evaluarea națională și pentru bacalaureat va fi adaptată la realitățile acestui an, pentru că elevii nu s-au putut pregăti corespunzător pentru a trece un examen de același nivel  ca cel pe care l-au dat generațiile anterioare.  A face examenele mai ușoare astfel încât notele obținute să fie comparabile cu cele din anii anteriori reprezintă doar ascunderea realității generate de slaba guvernare PNL-USRPLUS.,,  a declarat deputatul PSD Dan Șlincu.  

    În ceea ce privește vaccinarea profesorilor,  situația nu este deloc îmbucurătoare din cauză că până acum nici măcar 10% din cele aproximativ 300.000 de cadre didactice nu au fost vaccinate,  deși ar fi trebuit să aibă prioritate.

   ,,Guvernul PNL-USRPLUS-UDMR este preocupat de cearta lor pe funcții decât de  vaccinarea cadrelor didactice și de testarea rapidă a elevilor și a profesorilor pentru a asigura o minimă siguranță în școli,  așa cum se întâmplă în țările din Europa.,, susține Dan Șlincu.