Politică

VIDEO Liberalii s-au devorat între ei după 7 ani de frustrări între PDL și PNL. Alegeri pe viață și pe moarte





Că la Botoșani încă există PDL și PNL, ambele în interiorul PNL, că taberele Flutur-Achiței și Șoptică-Iliuță au luptat NON-STOP în cei 7 ani de la fuziunea celor două partide, că PNL Botoșani a obținut în 2020 cel mai prost scor din ultimii ani, că tinerii nu sunt promovați în PNL, toate acestea sunt de notorietate și au fost, în sfârșit, recunoscute și de toți cei din PNL Botoșani.

Și nu oricum, nu oriunde, ci în cadrul alegerilor interne din organizația municipală Botoșani, totul fiind dat pe față pe scena Casei Sindicatelor, sub privirile a sute de membri chemați să voteze cu unii sau cu alții.

Liberalii din Botoșani s-au devorat unii pe alții cu discursuri spumoase și dure, cu acuze menite să dea lovitura fatală rivalilor, cu același război între vechiul PNL și fostul PDL, cu candidaturi pe funcții împărțite fix pe cele două criterii, câte un vechi liberal contra unui fost PDL-ist.

 



 

A fost al doilea asalt al fostului PDL de a acapara integral vechiul PNL, iar de data aceasta a fost cu succes.

Dincolo de vorbele grele, dușmănoase aruncate între candidați, între cele două tabere, peste care nu cred că unii vor trece prea ușor, Ada Macovei a spus și marele adevăr pe scenă: ”Fuziunea s-a făcut doar pe hârtie, nu suntem un singur partid”.

Cristian Achiței și Cătălin Flutur au câștigat la vot, cu niște liste cu votanți din care nu făceau parte mulți liberali autentici, nici măcar Radu Doruleț, fostul ziarist care i-a consiliat pe mulți dintre liderii din ultimii 20 de ani ai PNL și PDL. Dar dacă vechii liberali nu se vor preda în fața lui Achiței și Flutur războiul va continua și în următorii patru ani.

Flutur le-a spus vechilor liberali cât de ciudat a fost că în secțiile de votare unde el susține că au fost măsluite voturile de către PSD au fost reprezentanți PNL care nu sunt membri de partid și nu l-a apărat nimeni din partid în fața social-democraților. 

Agnes Holca a le-a spus tuturor că viitorul partidului nu poate fi reprezentat de Cristian Achiței și Cătălin Flutur.



Cristian Achiței le-a reproșat vechilor liberali că au o atitudine de non-combat în fața PSD și că nu l-au criticat niciodată pe primarul Cosmin Andrei, iar Viorel Iliuță și Costel Șoptică trebuie să plece pentru că nu au câștigat niciodată vreo rundă de alegeri.

Iliuță i-a reproșat lui Flutur că în loc să fie în campania electorală alături de PNL a privit de la geamul biroului de primar și s-a considerat câștigător înaintea alegerilor.

Prefectul Dan Nechifor s-a arătat dezamăgit de faptul că este o falie între cele două grupări.

Ada Macovei i-a desființat pe toți, Flutur, Achiței, Iliuță, Șoptică. Macovei a spus pe scenă că a fost înjurată de Cristian Achiței și că ambele tabere, PNL și PDL, au mers înaintea votului cu bilețele printre membrii de partid pentru ca fiecare să știe să voteze doar pe unii.

Pe scenă a mai urcat și Viorel Huțanu care l-a acuzat pe Verginel Gireadă că și-a impus neamurile pe funcții, iar Huțanu a primit replică de la Radu Grigoraș că nu a mai trecut pe la partid de 13 ani.

Au fost cele mai spumoase alegeri în interiorul unui partid din ultimii 20 de ani și în toate clipurile video  de mai jos puteți urmări vorbele grele, dușmănoase aruncate între cei care ar trebui să formeze un singur partid.