Politică

Puteau fi prevenite multe din infectările și decesele de COVID? Putea fi prevenită criza guvernamentală în care unii și alții își încordează mușchii pe viața, sănătatea și banii românilor?





Comunicat de presă Iulian Iliescu – Consilier Local ALDE Comuna Nicşeni

La ambele întrebări, răspunsul este DA, iar cei vinovați că nu s-a întâmplat astfel trebuie să plătească nu doar cu demisia, ci și cu retragerea definitivă din viața publică.

Situația catastrofală în care ne aflăm acum, atât din punct de vedere politic, dar mai ales sanitar, este consecința directă a faptului că statul român, prin autoritățile sale, și-a abandonat prima și cea mai importantă misiune: de a-și proteja cetățenii și să le ofere certitudinea (nu impresia!) că e în măsură să prevină și să combată la timp dezastre de orice natură, inclusiv politică.

 


După aproape 2 ani de pandemie, românii au parte de o singură certitudine: aceea că nu contează în niciun calcul, în afară de raportările zilnice ale infectărilor și ale deceselor. Nu e comunitate în care România să nu-și plângă morții.

Megafoanele circului politic din Parlament răsună mai tare decât sirenele ambulanțelor care fac cozi interminabile la spitale, iar lozincile populiste acoperă durerea unui popor îngenuncheat și umilit nu de Coronavirus, ci de virusul alegerii răului celui mai mic.

Când și-a luat jucăriile și a ieșit de la guvernare, în plină criză sanitară, „Uniunea Salvați România” s-a transformat în „Uniunea Îngropăm România”.

Când a mimat pregătirea pentru reîntoarcerea la guvernare și scoaterea țării din criză, într-o formulă cu zero șanse de izbândă la votul din Parlament, aceeași Uniune a mai împins o dată România spre marginea dezastrului.

 

 

Acum, nici timpul și nici valul 4 de Covid nu mai au răbdare cu România neguvernată. Însă, a face politică peste cadavre arată că s-a depășit de mult linia roșie într-o democrație și așa imperfectă, care ne-a adus de prea multe ori în situația de a tolera derapaje de la normalitate şi bun simţ. Arată, de asemenea, un dispreț incalificabil față de români, într-un moment în care aceștia resimt puternic abandonul statului și sunt nevoiți să încaseze lovitură după lovitură (scumpiri, sărăcie, frig, restricții sanitare).

Ceea ce se întâmplă acum e o rușine pentru România!

Dacă în alte state, autoritățile sunt judecate pentru crime împotriva umanității în gestionarea pandemiei de COVID, să vă speriați de judecata românilor demni, care au întors obrazul și au îndurat până acum!

 

Iulian Iliescu – Consilier Local ALDE Comuna Nicşeni