Politică

Ludovic Orban, despre excluderea din PNL: Nu mă dau afară cu BEx-ul lor. Voi cere demisia lui Cîțu și a conducerii




Fostul preşedinte PNL Ludovic Orban a anunţat că se va prezenta, vineri, la şedinţa Biroului Executiv al partidului unde se va discuta excluderea sa, dar o astfel de decizie revine Consiliului Naţional.

„La finalul şedinţei de Birou Politic Naţional (de luni – n.r.), am dat declaraţii presei. (…) După declaraţiile mele, probabil înfierbântaţi şi supăraţi că le-am stricat ploile şi că i-am că criticat sever pentru gravă trădare şi această formă de prostituţie politică, pentru că altfel nu o pot caracteriza, au trimis la ora 23,36, o convocare pentru Biroul Executiv, să mă prezint obligatoriu, pentru că vor discuta, în baza articolului 32, declaraţiile mele la adresa PNL.

A fost o decizie luată de grupul din jurul lui Cîţu – Alina Gorghiu, Lucian Bode, Rareş Bogdan, care au luat decizia să convoace, vineri, Birou Executiv, ca să mă dea afară pe mine. Acum ei ştiu foarte bine că, pentru a mă da afară, un fost preşedinte al partidului, nu mă dau afară cu BEx-ul lor, echipa demolatoare, ci e nevoie de decizia Consiliului Naţional, ceea ce înseamnă minim 1.000 de liberali pe care trebuie să îi convingi să îl dai afară pe Orban. O să mă duc la reuniunea Biroului Executiv”, a afirmat fostul lider PNL, miercuri, la Realitatea TV.

SURSA: Bugetul.ro