Politică

Alexandra Huțu: „Președintele Administrației Fondului pentru Mediu va efectua vineri o vizită de lucru la Botoșani”



La inițiativa deputatului Alexandra Huțu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, va fi prezent, vineri, la Botoșani, la dezbaterea „Fondul de Mediu – programe și oportunități de finanțare pentru autoritățile publice locale”.

Evenimentul, găzduit de Consiliul Județean Botoșani în Sala „Nicolae Iorga” a Palatului Administrativ, va reuni reprezentanții conducerii Consiliului Județean, ai Instituției Prefectului, parlamentari, reprezentanți ai autorităților locale din județ și șefi ai unor instituții deconcentrate.

„Domnul Laurențiu Neculăescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, se va întâlni cu primarii din județul nostru pentru a discuta și a oferi lămuriri cu privire la fiecare program de mediu care se află în desfășurare sau urmează să fie deschis în perioada următoare. În actualul context european al reducerii consumului de energie, este important ca toate unitățile administrativ teritoriale, dar și cetățenii și persoanele juridice din județul nostru să utilizeze cât mai mult fondurile europene și naționale prin programele puse la dispoziție de Administrația Fondului pentru Mediu, astfel încât să-și reducă costurile la energie”, a declarat deputatul Alexandra Huțu.

Primăriile din județul Botoșani au depus pentru finanțare la Administrația Fondului de Mediu peste 100 de proiecte, vizând în principal îmbunătățirea iluminatului public stradal, creșterea eficienței energetice a clădirilor publice sau ecologizarea zonelor afectate de deșeuri.