Spitalul Județean primește aparatură medicală modernă în valoare de 1,3 milioane euro

Aparatură medicală modernă pentru Spitalul Județean Botoșani. Cea mai importantă unitate medicală din județ va primi echipamente medicale moderne de imagistică, destinate asigurării serviciilor medicale la standarde de calitate pentru populație în valoare de 1,3 milioane euro.



Costică Macaleți, Președintele Consiliului Județean Botoșani și Corneliu Mihai, managerul Spitalului județean Mavromati, au fost prezenți la sediul Guvernului României unde s-au semnat contractele în vederea dotării cu echipamente de imagistică medicală a mai multor spitale din țară.

„Sunt bucuros că am semnat contractele pentru dotarea spitalului. Este vorba despre un computer tomograf si a unui echipament de imagistică prin rezonanță magnetică a căror valoare depășește 1,3 milioane de euro. Apreciez activitatea Ministerului Sănătății și a Guvernului României care au făcut posibilă deblocarea Proiectul privind Reforma Sectorului Sanitar- Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar, proiect finanțat prin Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD)”, a declarat președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți.



După cum se știe, calitatea în domeniul sănătăţii depinde atât de specialiști cât şi de sistemele şi tehnicile existente la un moment dat, echipamente medicale, medicamente etc.

În cazul județului Botoșani, dotarea cu echipamente medicale moderne este complementară cu investițiile în infrastructură:  reabilitarea Spitalului Județean prin fonduri europene sau a unor secții, maternitate, UPU pediatrie, contagioase, prin fonduri de la bugetul de stat sau proprii ale județului.