Tamara Ciofu: „Asistența medicală comunitarăsusținută prin fonduri europene, inclusiv în 5 localități din județul Botoșani”

medicul Tamara Ciofu, deputat PSD Botoșani
medicul Tamara Ciofu, deputat PSD Botoșani

Deputatul social-democrat Tamara Ciofu, promotor al demersurilor pentru dezvoltarea unei rețele naționale de unități de asistență medico-socială a anunțat astăzi că Ministerul Sănătății împreună cu Ministerul Muncii și Justiției Sociale și Ministerul Educației Naționale au lansat un program pentru creșterea accesului persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile la servicii medico-socio-educaționale, finanțat din fonduri europene.

 

Loading…

„Anul trecut am susținut în Parlament reglementarea asistenței medicale la nivelul comunităților locale, precum și introducerea moașelor alături de asistenții medicali și mediatorii sanitari în centrele comunitare integrate. Acum a fost inițiat un program pentru creșterea incluziunii sociale și combaterea sărăciei prin dezvoltarea și pilotarea serviciilor comunitare integrate în 139 de comunități rurale și mic urbane cu tip de marginalizare peste medie și severă”, a declarat Tamara Ciofu.

 

 

loading…

Fiecare caz medico-social va fi evaluat de o echipă mixtă, formată din specialiști în domeniul medical, social și educațional, care se vor coordona, astfel încât fiecare persoană să fie îndrumată și ajutată să acceseze toate serviciile de care are nevoie.

 

„Ministerul Sănătății a inclus în acest program și 5 localități din județul Botoșani unde avem astfel de comunități. Este important ca fiecare copil din aceste zone să beneficieze de creșterea nivelului de educație, reducerea abandonului școlar, de acces la servicii de consiliere școlară și orientare în carieră. Totodată, fiecare femeie va avea parte prin acest proiect de supravegherea stării de sănătate a copilului și a gravidei, planificare familială, nutriție, și de furnizarea de servicii de profilaxie primară și secundară dar și de asistență medicală la domiciliu”, a asusținut parlamentarul social-democrat.

 

În primul mandat de parlamentar deputatul Tamara Ciofu împreună cu botoșăneanca Lidia Onofrei au dezvoltat în județul Botoșani o rețea de 90 de asistenți medicali comunitari și 18 mediatori sanitari care se ocupă de educarea și monitorizarea stării de sănătate a persoanelor vulnerabile de la nivel local.