FOTO 1,5 milioane euro pentru primul centru de dializă inaugurat în Dorohoi

0

Investiție de 1,5 milioane euro pentru inaugurarea unui centru de dializă în municipiu Dorohoi, al doilea din județ după cel din Botoșani.

Noul centru de dializă din Dorohoi are 31 de angajați și o capacitate maximă de tratamant la inaugurare de 138 de pacienți, 84 de pacienți din Dorohoi și din localitățile limitrofe beneficiază deja de serviciile centrului.

Aparatele de dializă Dialog+ dotate cu tehnologie Adimea pentru măsurarea în timp real a eKt/V și sistemul de culegere și interpretare automată a datelor de tratament Nexadia Monitor 2.0 sunt doar câteva dintre tehnologiile moderne disponibile la acest centru.

 

 

 

„Beneficiile aduse de acest centru de dializă se adresează atât cetățenilor din Dorohoi și din județul Botoșani care au nevoie de servicii de dializă, cât și întregii comunități locale. Imobilul în care funcționează centrul de dializă este unul reabilitat de la stadiul de clădire dezafectată iar peste 90% din personalul angajat este din municipiul Dorohoi. Investiția celor de la B. Braun este un exemplu de dezvoltare a unei afaceri într-un mod responsabil și în consens cu nevoile comunității”, a declarat Dorin Alexandrescu, primarul Municipiului Dorohoi, pentru Dorohoinews.ro.

 

 

Centrul a fost inaugurat în prezența autorităților locale, județene și naționale, printre care amintim pe senator Doina Federovici, deputat Costel Lupașcu, primar Dorin Alexandrescu, președinte CM Didi Moșneguțu, președinte CJAS Rodica Nicolau, manager Spital Dorohoi Bogdan Anton, director general B. Braun Gheorghe Bulat, director dezvoltare Camelia Mîndroiu, șef ISU Botoșani Cristian Amarandei, comandant detașament Dorohoi Sorin Barbacariu.

 

 

”Astăzi am fost prezent la Dorohoi pentru a participa la inagurarea celui de-al doilea centru de dializă din județul Botoșani. Investiția realizată în Municipiul Dorohoi este în valoare de 1,5 milioane de euro, iar noul centru vine în sprijinul pacienților dializați din zonă prin reducerea semnificativă a timpului dedicat transferului către ședințele de tratament și prin sporirea accesului la tratament de dializă la cele mai înalte standarde pentru pacienții diagnosticați cu insuficiență renală cronică”, a declarat deputatul Costel Lupașcu.

 

Sursa foto: conturile de Facebook Costel Lupașcu și Doina Elena Federovici

 

 

 

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *