Reţetă în versuri gătită de copiii cu dizabilităţi. VEZI ce au făcut!

0

Au participat prof. bucătar consilier Dana Babei cu darnicii elevi ai clasei a IX a E de la “Gheorghe Asachi”, dar şi prof. bucătar diriginţi ai claselor de elevi cuminţi a I a A, a V a B, a VII a B prof. Anabela Pălimariu, prof. Dinu Ciuraru şi prof. Hortensia Tupiluş de la “Sf. Stelian”.

Iată despre ce e vorba:

Reţetă la minut, uşor de preparat,
făcută cu suflet , pentru suflet curat

Se iau: de la Liceul Tehnologic Special „Sf. Stelian” – locaţia
şi de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”- participaţia;
se adaugă: 3-4 profesori,
(nu-i musai să vorbească în versuri
şi nici să gătească în rime),
să fie doar pregătiţi cum se cuvine;
câţiva elevi, diferiţi pentru unii din noi/voi,
dar la fel de copii, cu sentimente şi nevoi;
şi- o mână de liceeni frumoşi
nu prea pârguiţi dar foarte generoşi;
Ultimele 2 ingrediente, să ştiţi,
sunt de neînlocuit, aţi fost preveniţi!
Ele dau bucatelor toată savoarea,
mai importante decât zahărul şi sarea,
căci, este demonstrat, între-un adolescent mustind de bucurie
şi un copil ce uneori să facă multe nu poate sau nu ştie
are loc o grozavă reacţie chimică,
în care dragostea e rezultanta alchimică.
Aa, cred c-am uitat să adaug pe lista de bucate
nişte fructe aduse de fiecare liceean în parte-
câteva mere, un kiwi, o portocală,
ceva banane, şi salata ieşi colosală!
Căci, da, cred iar, c-am uitat sa vă spun,
aşa se numeşte felul noastru cel bun.
Vi se pare simplă, ziceţi că seamănă mult
cu banala salată de fructe pe care-o ştiţi de mult?
Atunci vă invităm oricând pe la noi
să împărtăşiţi preaplinul din voi
şi cu elevii noştri speciali, care
precum unii visează aleasă mâncare
ei doar preţuiesc o atitudine normală,
fie acasă, pe stradă sau la şcoală.
Poftă bună, vă mulţumim pentru îngăduinţă,
şi oaspeţilor noştri, călduros, pentru bunăvoinţă!
(P.S. Iar pentru gurmanzi, optativ,
se poate presăra puţin ivcelnaiv)

Articol trimis de profesor Hortensia Tupiluș

 

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *