O fabrică din Botoşani uimeşte ţara cu un produs unic. Vezi cum se fabrică! VIDEO

0

Fabrica de lactate Vlăsie Company, din comuna Vlăsineşti, judeţul Botoşani, este singura care livrează pe piaţa naţională caşcaval în ceară.

Constantin Aniculăesă, administratorul Vlăsie Company, spune că acest ambalaj îi permite caşcavalului să-şi continue procesul de maturare şi care cu cât este mai lung cu atât transformă produsul într-unul de o calitate superioară.

„Nu am găsit de unde să cumpărăm ceară din România şi am comandat-o din Olanda. Înlocuind folia din plastic în care era ambalat caşcavalul cu ceara noi obţinem un produs care îşi continuă maturarea, care devine mai bun de la o zi la alta în propriul său ambalaj. Pe vremuri, acesta era ambalajul folosit la caşcaval, ceara, nu folia din plastic, şi având în vedere că noi producem o reţetă tradiţională într-un mod tradiţional, am vrut ca şi ambalajul să fie unul pe măsură”, a declarat Aniculăesă.

Acesta a spus că folosirea ambalajului din ceara în locul celui din plastic este mai costisitor pentru companie, însă firma pune accent pe calitate.

Caşcavalul produs tradiţional este introdus într-un vas în care este ceară topită, după care este scos şi pus la uscat. Un procedeu simplu şi eficient.

 

Pe lângă produsele marca proprie, Vlăsie Company, fabrica din Vlăsineşti va produce Caşcaval de Săveni şi sub brandul Originar, care va fi comercializat în Carrefour, care va mai include şi brânza de Ţaga şi alte produse tradiţionale premium-quality.
În fabrica din Vlăsineşti laptele este prelucrat îmbinând tradiţia şi inovaţia. Laptele este ţinut în tancuri de răcire ultra-moderne, dar este procesat în coşuri din nuiele, amestecat cu o paletă din lemn, prelucrat pe masă cu blat din stejar şi produsele obţinut sunt maturate pe rafturi din lemn de brad în cameră frigorifică unde este reglată umiditatea şi temperatura.

Vlăsie Company deţine o fabrică de procesare tradiţională a laptelui, finanţată în proporţie de 50% cu fonduri europene, 50% cu capital local, a creat 8 locuri de muncă permanente, foloseşte lapte de la fermierii din comuna Vlăsineşti şi cele limitrofe.
În municipiul Botoşani, produsele Vlăsie Company, de la caşcaval, la smântână, se comercializează în magazinul Ovisim din cartierul Stejari.

VEZI cum se produce Caşcavalul de Vlăsineşti la Vlăsie Company

{gallery}cascavalceara{/gallery}
BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *