HA-LU-CI-NANT! Prim-procuror acuzat de DNA de şantaj şi divulgare de informaţii inculpatului

0

Raluca Stâncescu, prim-procurul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, a fost reţinută 24 de or de DNA Suceava şi urmează să fie prezentată, cel mai probabil, pentru arest preventiv.

Stâncescu beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până la o conamnare definitiă şi irevocabilă de către o instanţă de judecată.

Prim-procurorul este acuzat de şantaj şi ivulgarea de informaţii secrete unui inculpat, prietenul său Cătălin Stavără, şi acesta fiind reţinut pentru 24 de ore.

Acuzaţiile aduse public de DNA pentru Stâncescu sunt şantaj, instigare la favorizarea făptuitorului, instigare la compromiterea intereselor justiţiei şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice.

În “afacere”, potrivit DNA, ar mai fi intrat şi Constantin Batcă agent de poliţie în Poliţia municipiului Botoşani, acuzat de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual în formă continuată şi compromiterea intereselor justiţiei.

În cursul lunii octombrie 2015, inculpata Stăncescu Raluca împreună cu inculpatul Stavără Cătălin, folosindu-se de autoritatea conferită de funcţia sa – prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, a exercitat acte de constrângere psihică asupra unei persoane. Concret, cei doi au încercat să determine persoana respectivă să efectueze demersurile necesare în vederea cedării în mod injust a dreptului de proprietate asupra a două imobile (apartament şi garsonieră), situate în municipiul Botoşani, în favoarea unei rude a inculpatului Stavără Cătălin. Prin constrângerea psihică exercitată, inculpaţii Stăncescu Raluca şi Stavără Cătălin au urmărit să-i inducă persoanei respective o stare de temere prin aceea că în situaţia exprimării unui refuz, va suferi repercusiuni specifice răspunderii penale prin demararea unor cercetări faţă de persoana sa şi a membrilor familiei sale, vizând săvârşirea unor pretinse infracţiuni de evaziune fiscală şi trafic de persoane, precizează DNA într-un comunicat de presă.

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *