PSD încurajează investitorii: Prefectul a ordonat un val de controale la investitorii de la Plaja Vama Stânca

0

După ce ani de zile nimeni nu a investit un leu în amenajarea unei plaje pe malul lacului Stânca, a doua acumulare de apă a ţării după Porţile de Fier 1, autorităţile statului, în frunte cu prefectul judeţului, au înţeles că o investiţie reprezintă prilej de noi controale, cât mai multe.

La Stânca localnicii din zonă mergeau la plajă şi la scăldat de ani de zile, fără ca cineva să investească bani acolo. Acum, o familie de botoşăneni a hotărât să investească, să pună bazele unei viitoare zone turistice importante pentru judeţ. Au amenajat o terasă, au mai pus nisip, au îndreptat plaja, iar în ultimele week-end-uri au mers acolo mii de persoane din Botoşani, Iaşi, Suceava şi chiar Bacău. Dar se pare că birocraţii trebuie să-şi facă simţită prezenţa.

Prefectul Dan Şlincu a ordonat o serie de controale, motivând sesizările primite cu privire la activitatea din zona lacului de acumulare. Mai mult decât atât, prefectul a declarat că pentru o astfel de activitate ar fi nevoie de mai multe avize, având în vedere că este zonă de graniţă şi zonă protejată, asta când tot mediul de afaceri susţine reducerea birocraţiei.

Interesant este că prefectul trimite controale într-un loc înfiinţat în acte în urmă cu şase săptămâni şi în care deja instituţiile de control au pus piciorul şi într-o perioadă în care actuala guvernare a instituit o lege a prevenţiei tocmai pentru ca valul de controale să nu taie elanul unui start-up.

Investitorul de la Plaja Vama Stânca este Pansela Merticariu şi se arată uimită de valul de controale de care are parte. Vă redăm interal postarea Panselei Merticariu pe o reţea de socializare ca reacţie la modul în care acţionează statul: „Pe acest teren s-au desfășurat activități de agrement şi îmbăiere de la înființarea barajului, culmea ironiei este că nici o autoritate de stat nu a intervenit în nici un fel până acum să-i oprească pe acești oameni care vin în mod regulat de ani de zile din toată zona Moldovei. Deși este proprietate privată, niciodată nu am intervenit în mod negativ asupra populației, să nu intre acolo, şi nici nu o voi face vreodată, las autoritățile competente să se ocupe de acest lucru conform legislației.

Nu mulți ştiu cât m-am zbătut ca cei care vin acolo să aibă nişte condiţii cât de cât umane. Am încercat. Aş fi putut mai mult dar … îmi pare rău de cum stau lucrurile în România. Pentru acest proiect am colaborat cu profesori universitari din Iași și București, există avize, memoriu, studiu de impact asupra mediului etc. Dar se pare că am prieteni pe care îi deranjez. În 39 de zile de funcționare, am avut toate controalele posibile, chiar şi de două trei ori la rând aceleași instituții.. păi ce mai e de zis …. ?  Vă las pe voi cei care aţi văzut schimbarea în bine sau în rău în acel loc“, a postat pe contul unei reţele de socializare Pansela Merticaru.

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *