Workshop pentru Ziua Internațională a Muzicii cu Bach, Porumbescu și T`ai chi chuan

0

La Botoșani Ziua Internațională a Muzicii a fost sărbătorită într-un mod cu totul și cu totul original. Duminică, 1 octombrie 2017, Asociația culturală Vis de Artist a sărbătorit această zi pentru al XI-lea an consecutiv. Evenimentul a fost organizat la Centrul militar Botoșani și s-a constituit într-un atelier de dezvoltare personală prin muzică și t`ai chi chuan. Workshop-ul destinat persoanelor de orice vârstă a fost conceput de prof. dr. Cătălina Constantinovici, președinta Asociației, și de invitatul special, profesorul Daniel Ciobbanu, președinte al Asociației „Colț de Rai – Shambhallah Sufletelor Libere” Botoșani.46 de participanți activi, cu vârste cuprinse între 2 și… 60 de ani, au ascultat cum „dansul de viață lungă” prinde culoare prin intermediul sunetelor muzicale. „Valurile Dunării” plăsmuite de Iosif Ivanovici, pe versurile lui Carol Scrob, „Balada” lui Ciprian Porumbescu, „Brâul amestecat” de Pretorian Vlaiculescu și cantata „I am standing with one foot in the grave” de Johann Sebastian Bach au însoțit participanții pe tot parcursul atelierului.

”Ce poate fi mai frumos decât să colaborezi cu oameni care trăiesc prin artă? O acțiune inedită la care au participat „suflete libere”, suflete care-și urmează setea și nu turma, suflete care știu că viața fără muzică e fadă, iar muzica fără dans e incompletă. Sper să continuăm acest dans de viață lungă pe muzica inimii, muzică aleasă de acest suflet frumos, Cătălina Constantinovici, și să construim împreună o comunitate care să se bazeze pe dragoste, armonie și compasiune”, a precizat Daniel Ciobbanu.

Impresiile celor prezenți au fost însemnate cu cretă colorată în fața Centrului militar Botoșani și s-au rezumat la câteva cuvinte esențiale: „iubire”, „liniște”, „entuziasm”, „armonie”, „relaxare”, „exemplu”, „concentrare”, „fericire”, „bucurie”, „energie”, „recunoștință”.Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *