Știri locale

Procuroare amenințată cu moartea prin împușcare în cap. A fost sesizat Parchetul

Amenințările primite de procurorul Nicoleta Arpinte
Amenințările primite de procurorul Nicoleta Arpinte

Unii nu au nicio limită și patima cu care tratează subiectele îi împinge către gesturi extreme. O procuroare a fost amenințată cu moartea, pe Facebook, pentru că Parchetul l-a trimis în judecată pe bătrânul Vasile Curecheru, veteranul de război prins de mai multe ori făcând trafic cu bilete de tren pentru pensionari.

Cazul în sine a fost tratat într-un mod deplasat de către unele persoane care prin intermediul unor conturi pe Facebook au agresat verbal un procuror, purtător de cuvânt al Parchetului local, și l-au amenințat cu moartea prin împușcare.

Limbajul folosit de cei care au lansat amenințările sunt de o agresevitate ieșită din comun.



”În cursul zilei de astăzi, am sesizat instituția la care lucrez privind săvârșirea infracțiunii de ultraj judiciar, prev. de art. 279 al. 2 Cod penal, în urma amenințării cu moartea prin împușcare în cap, de către o persoană de sex feminin, pe motiv că unitatea de parchet local la care lucrez nu i-a anchetat pe politicienii corupți și l-a trimis în judecată pe Curecheru Vasile. Amenințarea a venit în urma articolului din Cronicipebune. In zilele următoare vom clarifica detaliat această poveste, care a adunat 10 dosare penale din 2011 și până în prezent, la mai multe instanțe din țară”, a postat procurorul Nicoleta Arpinte pe contul său de Facebook. În imaginea alăturată vedeți amenințările făcute la adresa procurorului Nicoleta Arpinte.

Trimiterea în judecată a lui Curecheru a stârnit un val de nemulțumire publică, având în vedere vâsta lui înaintată, 90 de ani, și faptul că este veteran de război. Situația a degenerat și unii au început să fie mai mult decât agresivi la adresa procurorilor, iar în cazul acesta Nicoleta Arpinte a făcut declarații în calitate de purtător de cuvânt și nu de procuror de caz. Chiar și liderul PNL, senatorul Costel Șoptică, a transmis o declarație publică în care cere magistraților să nu îl condamne pe Curecheru.



Puțini știu încă faptul că veteranul de război are ani buni de când este anchetat în dosare similare, în multe fiind sancționat cu amenzi pe care nu le-a plătit niciodată ori cu diferite pedepse administrative, tocmai din cauza vârstei înaintate.

În cazul veteranului de război Vasile Curecheru, plângerea penală a fost formulată de CFR Călători, iar bătrânul a fost anchetat penal pentru aceleași fapte și în Bacău, Dorohoi el având la activ câțiva ani buni în care a făcut un fel de trafic de bilete de tren pentru pensionari.

În primul rând, bătrânul locuiește în comuna Lunca și nu putea primi bilete de tren pentru că localitatea sa nu are acces la calea ferată, apoi, în 2015, ca exemplu, a folosit nu mai puțin de 202 bilete de tren. Multe dintre bilete erau cumpărate cu câțiva lei, până în 5-6 lei bucata, și erau mai apoi revândute cu 40-50 lei.