Știri locale

Tinerii botoșăneni se revoltă față de consilierii locali PSD pentru că nu au vrut să închirieze un sediu unui ONG care pregătește elevi

Radu Lebădă și Monica Răileanu
Radu Lebădă și Monica Răileanu

Comunict de presă:

Am asistat ieri, la o reacție absolut absurdă îndreptată împotriva unor copii a căror “vină” este că vor să muncească, să își dezvolte abilitățile și pasiunile, remarcând cu tristețe că niște oameni politici, aleși vremelnic pe funcții, nu au nimic de-a face cu gospodărirea ori soluționarea problemelor comunității în care trăiesc.

 

Tineretul Național Liberal Botoșani condamnă ferm atitudinea inexplicabilă a consilierilor locali PSD care au votat împotriva acordării unui spațiu în chirie, spațiu ce aparține Primăriei Botoșani, Asociației Buzz Media. Asociația activează de șapte ani și implică copiii în activități extra-școlare, educative, respectiv îi inițiază în tainele jurnalismului.

 



 

„Am avut ocazia să văd acești copii muncind, în adevăratul sens al cuvântului. Aici nu este vorba despre un rol pe care îl joacă pentru a-și ocupa timpul liber, este vorba despre pasiune, despre dedicare, despre talent. Este inadmisibil să le fie limitat dreptul de a se forma profesional în condiții civilizate. Aceasta este o palma grea aplicată mai ales părinților care investesc zilnic in pregătirea lor. Se pare că singura armă pe care PSD-iștii o mai au e acum indreptată către copiii noștri. Au ajuns să facă scut împotriva unor activități desfășurate de copii. E o luptă inegală și nedreaptă”, a declarat Monica Răileanu, președinte al Organizației Municipale de Tineret Botoșani.

 

 

 

Cum este posibil să interzicem unor copii ce fac absolut benevol o activitate, din pasiune pentru jurnalism, dreptul la condiții de lucru mai bune ? Este inacceptabil ca luptele politice să mearga atât de departe, încât să pună piedici acțiunilor unor tineri în devenire, cu aspirații, cu vise, dar mai ales cu un talent pe care, mai târziu, îl pot materializa într-o profesie.

Solicităîm consilierilor PSD să își motiveze public impardonabila decizie de a nu permite unor copii dreptul la un spațiu decent de lucru. Și nu gratuit, atenție! Asociația urma să plătească pentru utilizarea acestuia, contribuind astfel la bugetul local.

 

 

loading…

 

“Ați întrecut orice măsură, stimați consilieri locali ai PSD! Cu ce vă deranjează atât de mult Asociația Buzz? Nu au cerut nimic de pomană, au vrut să plătească chirie. De ce nu acceptați ca cineva să contribuie financiar la bugetul local? Era chiria prea mică? De ce nu ați cerut un amendament pentru  majorarea chiriei? Perioada era prea mare? Și asta putea fi modificată prin amendament. E clar și logic răspunsul: nu ați vrut PENTRU CĂ PUTEȚI! Majoritatea pe care o dețineți in Consiliul Local nu vă conferă  doar dreptul de a face ce  vreți, ci și responsabilitatea de a face ce trebuie ! Vă rog să răspundeți în fața cetățenilor de ce ați refuzat acordarea acestui spațiu”, a spus Radu Lebădă, fost consilier local și prim-vicepreședinte al Organizației Județene de Tineret Botoșani.

Lansăm public un apel către consilierii locali PSD, precum și către toți cei care dirijează acest circ ieftin din Consiliul Local Botoșani să înțeleagă că rolul lor este de a sprijini comunitatea locală, de a lua decizii în sensul dezvoltarii ei. Dacă nu au înțeles scopul pentru care se află acolo, atunci să lase pe alții în locul lor.

Departamentul de Comunicare al TNL- Municipiul Botoșani