10,5 milioane lei pentru sistem de alimentare cu apă în Hlipiceni

2

Comuna Hlipiceni va avea un nou sistem de alimentare cu apă. Licitația pentru această investiție va avea loc pe 30 aprilie și pleacă de la suma de 10,5 milioane lei.

Primăria Hlipiceni, cu fonduri prin Programul Național de Dezvoltare Locală, va scoate la licitație proiectul care prevede Proiectare si execuție pentru obiectivul de investiție: „SISTEM INTEGRAT DE ALIMENTARE CU APA IN COMUNA HLIPICENI, JUDETUL BOTOSANI”.

Comunitatea locală are un sistem propriu de distribuire a apei, doar că este învechit și are cișmele stradale, fără conectarea la gospodării.

 Valoarea estimată a contractelor este de: 10.563.039 lei, fără TVA, defalcată astfel: Proiectare: 275.906 lei fără TVA – Proiect tehnic, Detalii de execuție, Documentații tehnice necesare in vederea obținerii avizelor/acordurilor/autorizațiilor: 200.400 lei; – Asistența tehnica din partea proiectantului: 75.506 lei. ? Execuție: 10.287.133 lei fără TVA – cap. 2 Cheltuieli pentru asigurarea utilităților necesare obiectivului de investiții: 45.000 lei; – cap. 4.1. Construcții și instalații: 9.197.540 lei; – cap. 4.3 Utilaje, echipamente tehnologice si funcționale care necesită montaj: 878.900 lei – cap. 4.4. Dotări: 4.400 lei – cap. 5.1. Organizare de șantier: 161.293 lei; Se va avea in vedere o perioada de proiectare de 1 luna calendaristică și 12 luni pentru asistență tehnica pe perioada execuției lucrărilor, precum și pentru execuția lucrărilor. Dotările la care se face referire la cap. 4.5 se pun in opera și sunt aferente: Ob.4 – Rezervor de înmagazinare și stație de clorinare loc. Hlipiceni, Ob.6 – Gospodărie de apă localitatea Victoria.

 

loading…

 


2 comentarii

 1. Conti

  „Comuna Hlipiceni va avea un nou sistem de alimentare cu apă” !

  A, avut deja un sistem de alimentare ???
  Sper in sfarsit sa se materializeze peste tot in comuna nu doar in centru !

  • BALAN DANIEL

   Va rog gândiți la nivel mare. Ca niște oameni mari,nu vă opriți la proiecte minore,fiti afaceriști plini de acțiune, nu-mi spuneți ca ati realizat vreo un pod peste nu stiu ce pârâu,sau că ați vopsit copaci cu care,sau ati reconstruit caminu cultural si altele. Ci spuneti-mi ca ați atras vreo 20 mil de euro din fonduri europene,si ca ati știut ce sa faceti cu ei. Spuneti-mi ca ați facut realizări precum;crește de locuri de muncă. Macar 1000 pt moment la nivel de comună hlipiceni. Ca va zbateti sa atrageti investitori in zona. Ca AVEȚI planuri de ajutat pe tineri. Ca AVEȚI continutate de dezvoltare. Ca faceti canalizare unde pot sa plătesc de 5 ori mai puțin decât cheltuiala la o fosa. Unde cetateanu sa plătească pt servici mai puțin si mai de calitate. Ca la noi se poate avea un viitor prosper și hotărât cu educație mai bună drumuri bune .parcuri in fiecare sat din comună. Farmacie la max 1 km .super marchet fain .magazine de tot felu. Activitati propri de toate soiurile. Frizari.croituri.cofetari .pizarii. pantofari. Florari. Mezeluri. Fierărie.agricultori.apicultori.parcari.spatii comerciale. Stațiune balneare. Activitati culturale. Etc aici trebuie un primar care are sânge de antreprenor. Si care se luptă pt dezvoltare. Nu unu pasiv. Ci cu acțiune cu o echipă unită. Care să prindă cu toți la dezvoltare. Mă rog ca să AVEȚI înțelepciune. Si daca voi nu simțiți chemarea pt timpu următor măcar să se ridice alți care sa aibă motivație pt popor si nu interese personale. Doamne nu mă lasa sa mor până nu văd o asfel de echipă care realizeze proiecte cu adevărat folositoare pt popor. Si un om potrivit chiar si fără studii prea multe dar înțelept in toate. Succes

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *