Aveau la ei țigări de 43.000 euro. Polițiștii de frontieră i-au oprit cu șase focuri de armă

0

Captură impresionantă a polițiștilor de frontieră din Sectorul Rădăuți Prut după ce au oprit niște contrabandiști utilizând armamentul din dotare.  

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuți Prut – judeţul Botoşani au descoperit și confiscat 18.000 pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare totală de 205.000 lei, echivalentul a 43.000 euro, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din România.

Pentru oprirea contrabandiștilor de țigări, care nu s-au supus somațiilor legale, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase șase focuri de avertisment.
În data de 28 aprilie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuți Prut – I.T.P.F. Iași au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 01.30, polițiștii de frontieră au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, mai multe persoane care se deplasau dinspre malul râului Prut către localitatea Horodiștea, cărând în spate colete cu țigări. Deși colegii noștri au efectuat somații legale de oprire, persoanele au abandonat coletele cu țigări și au fugit, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase  șase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare. În urma inventarierii coletelor abandonate, a rezultat cantitatea de 18.000 de pachete cu ţigări, 360.000 ţigarete, marca Ashima și Ritm, în valoare totală de aproximativ 205.000 lei, a declarat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în aria infracţională.

 

 

loading…

 

 


Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *