De la 52 milioane lei, Parcul Cornișa a costat 80 milioane lei. A început recepția lucrărilor  

0

Comisia de recepție a lucrărilor la Parcul Cornișa

Nu se știe dacă lucrările vor arăta asta, dar Parcul Cornișa s-a dovedit a fi extrem de scump, la propriu. Licitat cu 52 milioane lei, lucrările finale au ajuns să coste peste 80 milioane lei, iar cei mai mulți bani sunt din bugetul local, deși ar fi trebuit să fie jumătate fonduri europene și diferența din buget local.

Primăria Botoșani a început, marți, recepția finală a lucrărilor la Parcul de distracții Cornișa, care va avea denumirea de Aqua-park&sports Cornișa.

Comisia de recepție a lucrărilor s-a întâlnit la sediul Primăriei Botoșani, iar președintele comisiei a fost schimbat cu o zi înainte de începerea activității. Primarul Cătălin Flutur l-a înlocuit pe viceprimarul Cosmin Andrei, de la PSD, cu noul director de investiții al municipalității, Cătălin Fetcu. 

 

 

„Azi încep practic lucrările comisiei de recepție, stabilită prin dispoziția primarului. Avem o propunere de grafic pe zone și obiecte, comisia azi își va începe activitatea. Este o ședință de deschidere a lucrărilor, practic vom da citire dispoziției primarului, a documentelor primare. Vom face o deplasare în teren să verifică obiectivele și având în vedere complexitatea am împărțit pe zile și obiecte”, a declarat Cătălin Fetcu, director de dezvoltare Primăria Botoșani.

Acesta a precizat că recepția ar putea fi finalizată până la sfârșitul lunii septembrie dacă nu vor fi descoperite neconformități.

„Este un moment extrem de așteptat de botoșăneni, de noi cei din Primărie dar mai ales de constructori. Toată lumea întreabă: bun și când vom desăvârși această operațiune? Nu știm acum”, a spus primarul Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani.

 

 

loading…

 

Surpriza uriașă a venit când membrii comisiei au fost întrebați de costul final al Parcului Cornișa, iar potrivit acestora valoarea sumelor plătite de Primăria Botoșani pentru acest proiect se ridică la 80,1 milioane lei, adică 801 miliarde lei vechi.

Licitația la Cornișa a fost câștigată de antreprenorul general Electroalfa cu o ofertă de 52,2 milioane lei, ceea ce înseamnă că primăria Botoșani a plătit aproape 27,9 milioane lei în plus față de suma stabilită la licitație.

Mai mult decât atât, Primăria a avut 20 milioane euro pentru această lucrare, din care 10 milioane euro erau fonduri europene, iar 10 milioane euro fonduri locale. Cum licitația a stabilit suma de 52,2 milioane lei ca fiind cea de execuție, doar jumătate din sumă s-a plătit din fonduri europene.

Din păcate, împotmolirea lucrărilor pe parcurs a făcut ca până la 31 decembrie 2015 Primăria Botoșani să nu reușească să tragă toată finanțarea europeană avută la dispoziție, motiv pentru care s-au plătit mai mulți bani din fondurile municipalității, care a luat un credit bancar în valoare de 30 milioane lei pentru a suporta costurile.

Reprezentanții Primăriei nu au anunțat cât din suma de 80,1 milioane lei reprezintă fonduri europene și cât fonduri locale.

 

Loading…

 


 

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *