Știri locale

FOTO-VIDEO O carmangerie arată cum se fac preparatele tradiționale doar din carne și condimente naturale, afumate la foc din lemn de cireș

Una dintre cele mai renumite carmangerii locale care produce preparate tradiționale doar din carne și condimente naturale a postat pe pagina de Facebook pașii făcuți pentru a obține cârnați, tobă, mușchi, rulade sau caltaboși.

 

 

De la alegerea condimentelor, la undirea cepei pentru caltaboși, la împănatul cărnii și afumarea preparatelor, toți pașii au fost prezentați cumpărătorilor pentru a ști ce aleg.

Carmangeria Stejarul are o tradiție care datează de aproape trei decenii.

 

 

Loading…

”Noi, cei de la carmangeria Stejarul pregătim toba așa cum fac gospodinele acasă: cu carne de pe căpățâni de porc,rasoale si organe de porc bine alese și curățate, pe care se fierbem la foc molcom.

Carnea taiată cu grijă se amestecă cu supa de la fierbere strecurată în care presarăm mirodeniile. O umplem în membrane naturale și o fierbem din nou pentru sterilizare. La final o afumăm cu lemn de cireș ca sa îi definim gustul maiestuos”, este prezentarea făcută de Carmangeria Stejarul pentru toba tradițională.

”Multă boia de ardei, ceapa, mustar, puțin piper si sare, impănata cu cascaval si bacon…produsul…o bunatate de ruladă. Tocmai ce a plecat spre magazinul Dona din Primaverii 14”.

 

 

loading…

Pentru pastrama de curcan, un produs de o calitate excepțională, prezentarea arată cât de mult se muncește pentru obținere: ”Punem pieptul de curcan într-un bol cu capac,alături de sarea, boabele de ienibahar,piper și muștar, foaia de dafin şi apă cât să acoperim totul. Punem capacul şi lăsăm la frigider minim 12-24 ore. După acest timp, scurgem lichidul şi spălăm bine pieptul, adăugăm uleiul, mierea, boiaua şi usturoiul mărunţit, amestecăm şi lăsăm încă 12-24 ore la frigider. Afumam cu lemn de cires. Poftă bună!”.

 

Produsele tradiționale Stejarul le puteți cumpăra din magazinul Dona din Primăverii nr. 14 sau din Hala de Carne din Piața Centrală.

 

https://www.facebook.com/carmangeria.stejarul/videos/549645798834440/