Știri locale

La împlinirea a 4 ani de la înființare, „Teatru la Cinema” vine la Botoșani

Lansat pe 16 ianuarie 2015, Teatru la Cinema este un concept inedit, care aduce spectacole de teatru în spațiul neconvențional al cinematografelor situate în centre comerciale.

  • În acest moment, Teatru la Cinema este prezent în cinematografele din 13 centre comerciale din 6 orașe din țară (București – 8 mall-uri, Alexandria, Buzău, Focșani, Pitești și Ploiești), iar din 27 ianuarie se va inaugura o nouă locație, la Cine Globe din Uvertura Mall Botoșani.
  • În perioada ianuarie-aprilie, la Teatru la Cinema din Gine Globe – Uvertura Mall vor avea loc cinci spectacole, dintre care trei pentru copii și două pentru adulți.

 

 

Loading…

Vești bune pentru amatorii de cultură din Botoșani: pe 27 ianuarie, Teatru la Cinema, conceptul inedit care aduce spectacole de teatru în sălile neconvenționale al cinematografelor, vine și în Botoșani, în centrul comercial Uvertura Mall, ca urmare a parteneriatului pe care Teatru la Cinema îl are cu cinematograful Cine Globe.

Inaugurarea are loc în aceeași lună în care instituția de cultură împlinește 4 ani de la înființarea sa, iar Botoșaniul devine astfel al șaptelea oraș care face parte din rețeaua Teatru la Cinema, după București, Buzău, Focșani, Pitești, Ploiești și Alexandria.

Ideea proiectului a venit atunci când Mihai Penișoară, fondatorul Teatru la Cinema, și-a dorit să găsească un spațiu potrivit pentru una dintre trupele de care se ocupa ca impresar artistic. L-a găsit la cinematograful Movieplex Cinema din centrul comercial Plaza România din București, care oferă săli de spectacole moderne și sigure. Deși neconvenționale pentru teatru, sălile au fost dotate cu echipamente tehnice inovative, astfel încât actorii să poată performa la cel mai înalt nivel. Mai mult, actul artistic, completat de proiecția de pe ecran, oferă o experiență unică iubitorilor de teatru.

 

 

 

 

loading…

Destul de repede, a devenit clar că acest concept aduce numai beneficii pentru toate părțile implicate: actorii independenți aveau la dispoziție un spațiu corespunzător pentru desfășurarea actului artistic, iubitorii de cultură din proximitatea centrului comercial puteau ajunge mult mai ușor la teatru, cinematograful câștiga o nouă categorie de clienți, iar mall-ul își completa oferta bogată de produse și servicii cu unul dintre puținele care îi lipsea: teatrul.

Portofoliul de spectacole de la Teatru la Cinema conține în acest moment peste 80 de titluri pentru copii și 10 pentru adulți, producții proprii sau independente, în care joacă peste 60 de actori, de la cei aflați la început de drum, la nume deja consacrate.

Planurile de viitor ale Teatru la Cinema continuă în direcția dezvoltării, atât ca număr de locații, cât și ca ofertă de produse, în special în zona spectacolelor pentru adulți.

“Pentru Teatru la Cinema, 2018 a fost clar anul extinderii în țară: am început în martie cu Buzău și Focșani, în octombrie am ajuns la Ploiești și Pitești, iar din decembrie, suntem și în Alexandria. În 2019, continuăm în aceeași direcție, cu inaugurarea care va avea loc la Botoșani în 27 ianuarie, iar planurile noastre sunt ca în următorii 4 ani să fim prezenți în cel puțin alte 15 orașe în care există centre comerciale cu cinematograf, ajungând astfel singura instituție culturală din România ce poate oferi servicii culturale la nivel național, fiind prezentă în peste 20 de orașe”, a declarat Mihai Penișoară, General Manager și fondator Teatru la Cinema.

Pentru a doua parte a stagiunii 2018-2019, Teatru la Cinema a programat cinci spectacole în noua locație de la Cine Globe din Botoșani, dintre care trei pentru copii și două pentru adulți.

Prețul unui bilet variază între 15 și 35 de lei, în funcție de genul spectacolului, iar acestea pot fi cumpărate de la casa de bilete a cinematografului Cine Globe din Uvertura Mall unde are loc reprezentația sau online, pe www.teatrulacinema.ro, unde veți găsi afișat programul complet pentru perioada ianuarie-aprilie 2019.

 

Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziție

Persoană de contact:

Paula Varga

PR & Marketing Executive Teatru la Cinema

Email: paula.varga@teatrulacinema.ro

Telefon: 0734 783 461

 

 

 

Program spectacole Teatru la Cinema din Cine Globe – Uvertura Mall, Botoșani:

Duminică, 27 ianuarie, ora 11:00 – Magic Fairytale

Duminică, 27 ianuarie, ora 20:00 – Rendez-vous with Magic

Duminică, 24 februarie, ora 11:00 – Cartea Junglei

Duminică, 24 martie, ora 11:00 – Mica Sirenă

Duminică, 24 martie, ora 20:00 – Stand-up Comedy cu Cosmin Bighei