Știri locale

REUȘIM ÎMPREUNĂ! TABĂRA DE VARĂ PENTRU COPIII CU DIZABILITĂȚI

Deputatul dr. Tamara Ciofu a invitat Asociațiile din Botoșani – Asociația Națională a Surzilor din România – Filiala Botoșani, Asociația Nevăzătorilor Botoșani, Asociația ″Ridică-te și umblă″, Asociația „Ne Trebuie Speranță”, Asociația Părinților Copiilor cu Autism Botoșani – și specialiștii din cadrul Centrului de Sănătate Mintală Botoșani să ia parte la proiectul „Reușim Împreună”, prima ediție a Taberei de Vară organizată pentru copiii cu dizabilități, ce se va desfășura la Conacul Zăicești, în data de 3 august 2019, începând cu ora 10. 

 

 

″Pentru că este vacanță, am organizat o Tabără de Vară în cadrul căreia vom desfășura activități pe ateliere de lucru în funcție de dizabilitatea pe care participanții o au, dar și jocuri comune care să se bazeze pe colaborare. În tabără vor fi prezenți și 10 voluntari, copii tipici din cadrul Centrului de Sănătate Mintală, ce si-au dorit să petreacă o zi alături de acești copii pentru a-i înțelege mai bine.

Este o zi de cunoaștere în care atât copiii, cât și părinții care-i însoțesc pot vorbi despre experiențele lor, despre felul în care au reușit să-și depășească problemele în dorința de a fi priviți corect. Îmi doresc ca acești copii indiferent de dizabilitatea pe care o au să afle cât mai multe unii despre ceilalți, să interacționeze și să lege prietenii.

Reunindu-ne sub acest slogan, vreau să atrag atenția asupra faptului că putem face multe lucruri frumoase împreună atâta timp cât activitățile de acest fel vor continua și vor fi susținute de întreaga comunitate.” a declarat deputatul dr. Tamara Ciofu.