PNL începe să se comporte ca partid la Putere și anunță că a adoptat “Legea antibirocraţie”

0

Echipa PNL Botoșani

Liberalii botoșăneni au început să se comporte ca fiind la Guvernare și au început, după desemnarea lui Ludovic Orban ca premier, să promoveze pe Facebook primele lor realizări deși sunt șanse ca Guvernul PNL să nu primească votul de învestitură. 

 

Noua realizare prezentată de PNL Botoșani pe pagina de Facebook este Legea reduce birocrația sufocantă şi deseori aberantă pentru construirea, reabilitarea, extinderea și consolidarea de locuințe sau construirea anexelor gospodărești.

  

Ce schimbă?

✅ Eliberarea certificatului de urbanism se va face în termen de cel mult 15 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii, termen redus la jumătate față de cel valabil până acum.

 

✅ Vor fi eliminate cozile! Certificatul de urbanism va putea fi emis și comunicat solicitantului în format digital, prin intermediul poștei electronice.

 

✅ Nu se vor mai solicita avize separate pentru branşamentele la utilități! Se va elibera o singură autorizaţie de construire pentru executarea lucrărilor de bază şi a celor aferente organizării şi executării lucrărilor, inclusiv pentru executarea lucrărilor de racorduri și branșament la rețelele publice de apă, canalizare, gaze, termice, energie electrică, telefon sau televiziune prin cablu, în cel mult 30 de zile de la data depunerii documentaţiei.

 

✅ Nu se va mai cere emiterea avizului Comisiei Tehnice de Circulaţie pentru locuinţele situate pe străzi de categoria II şi III, care nu sunt în zona de intersecţie cu sens giratoriu.

 

✅ Dispar avizele de la Poliție, Agenția pentru Protecția Mediului sau Direcția de Sănătate Publică.

 

✅ La solicitarea justificată a beneficiarilor, autorizaţiile de construire se vor emite în regim de urgenţă în termen de până la 7 zile lucrătoare, cu perceperea unei taxe de urgență.

 

✅ Legea antibirocraţie simplifică avizarea prin realizarea Comisiei Pentru Acord Unic şi obţinerea avizelor ȋn sistem electronic, prin corespondenţă directă ȋntre autorităţile statului și entitățile cu atribuţii ȋn domeniu. Pe scurt, nu mai purtăm oamenii pe drumuri ȋntre instituţii, statul devine responsabil cu obţinerea avizelor.

 Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *