Politică Știri locale

Răzvan Rotaru, PSD despre guvernul lui Iohannis: „Orban și PNL își propun să restructureze și să vândă! Nimic despre dezvoltare!”

Răzvan Rotaru, deputat PSD Botoşani
Răzvan Rotaru, deputat PSD Botoşani

Deputatul social-democrat Răzvan Rotaru a anunțat astăzi că Guvernul PNL condus de Orban vrea să impună măsuri care desfiinţeză politicile publice promovate de PSD, care au adus creştere economică şi mai mulţi bani în buzunarele românilor.

În opinia parlamentarului PSD, la audierile miniștrilor PNL pentru noul Guvern, Ludovic Orban a fost pe post de cloșcă pe lângă puii neputincioși. A făcut paradă de atitudine bombastică, a încercat să mascheze neputința miniștrilor săi, a afișat o exuberanță ieșită din comun în multe momente.

Audierile miniștrilor propuși de PNL reconfirmă că guvernul Orban nu vrea să facă ci să desfacă, că nu construiește, ci demolează! Dacă în domeniul sănătății caracteristica majoră e închiderea de spitale, în economie mesajele cheie sunt restructurare și vânzare. Pe piața muncii revine plata la negru, se abrogă impozitarea la nivelul salariului minim. PNL vrea să desființeze

Start-up Nation, programul care a dus la înființarea a peste 17.000 de firme noi și 35.000 de mii de noi locuri de muncă la nivel național! Premierul lui Iohannis, Orban pregătește și impozitarea IT-iștilor și prelungirea săptămănii de lucru”, a declarat Răzvan Rotaru.

 



 

Prestațiile miniștrilor PNL „din guvernul meu” a lui Klaus Iohannis au fost absolut neconvingătoare, bazate pe demagogie și generalități neangajante ale celor desemnați.

Fiţuica prezentată de domnul Orban drept program de guvernare reprezintă un atac direct la bunăstarea românilor şi la economia naţională. În domeniul economic, programul Orban este doar o gaură neagră. Nu contine  nici o referire la industria auto, deși este vitală pentru România, are sute de mii de angajați, contribuie masiv la PIB cu 16% și asigură un sfert din exporturile țării. Este inexplicabil cum un guvern poate să ignore unul dintre cele mai puternice motoare ale creșterii economice a României. Practic cea mai importantă ramură industrială a țării nu este menționată deloc în programul de guvernare al PNL”, a declarat Răzvan Rotaru.

CMF: 31190008