Știri locale

Cum sa iti amenajezi o piscina confortabila la tine acasa?

Pana in urma cu ceva ani, toate vilele si case cu piscina erau considerate locuinte de revista, si toata lumea visa la asa ceva.

 

Pana in urma cu ceva ani, toate vilele si case cu piscina erau considerate locuinte de revista, si toata lumea visa la asa ceva.

Se pare ca in timp, totul a devenit mai usor, acum fiecare putand sa isi amenajeze o piscina in curtea proprie.

Daca nu stii de unde sa incepi, probabil ca ar fi indicat sa incepi cu bugetul de care dispui. In functie de acest buget vei putea stabili in mod sigur ce fel de piscina doresti, cat de mare si cum sa fie amplasata.

Dotarea piscinei cu anumite elemente, cum de exemplu un acoperis retractabil sau pavazarea spatiului din jurul piscinei sunt elemente care fac parte din alt proiect dar care sunt utile si au locul lor si ele.

In functie de bugetul de care dispui alegerea piscinei nu este foarte usoara. Exista acum pe piata o gama variata de modele de piscine, usor de montat si foarte rezistente, care iti vor putea satisface toate capriciile.

In cazul in care doresti sa iti construiesti propria piscina dupa modelul clasic, acest lucru va atrage dupa sine niste costuri mai ridicate si va dura o perioada mai lunga de timp.

La un moment dat s – ar putea sa te simti destul de pierdut prin lumea modelelor si multitudinea producatorilor de pe piata. Atunci cand insa stii exact ce vrei este foarte simplu sa alegi modelul dorit.

Producatorii pun in zilele noastre la dispozitia fiecaruia modele de piscine in functie de bugetul si preferintele acestora, usor de montat si cu un design modern.

Probabil trebuie sa cunosti in primul rand tipurile de piscine daca esti la inceput de drum si mai apoi sa faci o alegere corecta.

Piscinele din beton sunt destul de durabile insa mai scumpe si necesita mai mult timp de executie.

Alegerea piscinei este pentru fiecare in functie de geografia locului, clima si conditii. In locurile unde clima este mai calda piscina subterana este alegerea cea mai buna.

In cazul climatului mai rece piscine supraterane sunt alegerea potrivita.

In functie de buget si de ce model de piscina alegi, piscinele din beton sau piscinele din fibra de sticla vor raspunde necesitatilor tale.

Inainte de a face alegerea modelului dorit de piscina, trebuie sa ai in vedere niste amanunte care te pot ajuta in alegerea acesteia. Modelul curtii tale, in primul rand, va putea sa te inspire atunci cand doresti sa proiectezi piscina intr – un anumit loc si bineinteles te va inspira sa alegi mai usor forma piscinei, rotunda, ovala sau dreptunghiulara.

Piscina din beton desi este mai costisitoare este mult mai durabila in timp. Daca alegi si una subterana, trebuie sa adaugi costurilor tale initiale costuri de intretinere pe termen lung.

Piscinele din fibra de sticla desi au o durata de viata mai redusa putin decat piscinele din beton, sunt mult mai accesibile la pret si montajul acestora dureaza foarte putin.

De asemenea costurile de intretinere ale acestora sunt mult mai reduse, iar posibilitatea de a muta piscina in alt loc al curtii sau in alta locatie nu necesita multe batati de cap.

Intretinerea piscinei pe perioada sezonului de vara implica cateva operatiuni pe care este obliagatoriu sa le faci. Astfel, curatarea piscinii cel putin o data pe saptamana este obligatorie.

Tot o data pe saptamana este necesar un tratament cu clor iar substantele de piscina pe care le utilizezi trebuie sa fie insotite de un certificat si de instructiuni de utilizare.

Amenajarea unei piscine in propria curte presupune initial niste schite si idei, in functie de bugetul pe care il detii, pentru ca uneori socotelile finale s- ar putea sa depaseasca bugetul pe care l – ai alocat in acest sens.

Unele site -uri iti pot oferi amanunte despre toate costurile si modelele de piscina pe care doresti sa le abordezi, astfel incat sa te poti apropia foarte mult de costul real final.

In functie de ce asteptari ai de la piscina ta, in functie de unde doresti sa fie amplasata si de modelul acesteia costurile finale vor fi rotunjite de costuri de intretinere si de accesorii necesare in timp piscinei tale.

Chiar daca nu este o investitie pe viata, piscina este pana la urma o investitie pe termen lung si trebuie gandita in avantajul tau.