Administrație Politică Știri locale

FOTO OFICIAL: Primarii liberali au dat cu semnătură că demisionează dacă prefectul va fi stabilit de ALDE

Primarii liberali din Botoșani in Liga Aleșilor Locali
Primarii liberali din Botoșani in Liga Aleșilor Locali

Primarii liberali din județul Botoșani s-au întâlnit în orașul Ștefănești în cadrul Ligii Aleșilor Locali pentru a lua primele hotărâri după preluarea Guvernării de către PNL și după câștigarea alegerilor prezidențiale. 

Cel mai fierbinte subiect a fost cel al numirii prefectului județului care, după negocierile de la București, a fost cedat de PNL către ALDE. 

Sub semnătură, aproape toți primarii PNL au anunțat că vor demisiona dacă ALDE va stabili prefectul în județul Botoșani.

Este mai mult o acțiune împotriva lui Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE și fost președinte al PNL Botoșani.

Hotărârea LAL PNL este semnată inclusiv de liderii Costel Șoptică, președintele Filialei Județene, Cristian Roman, prim-vicepreședinte, dar și de Viorel Iliuță, președintele organizației municipale, Viorel Grigoraș, vicepreședinte al partidului, Verginel Gireadă, din Mihai Eminescu.

 

 



 

 

 

 

Hotărârea nr. 1 a Ligii Aleșilor Locali: Primarii PNL Botoșani anunță că susțin reprezentantul PNL pentru funcția de prefect al județului Botoșani. În caz contrar primarii își vor da demisia în bloc. 

 

Avizarea conducerii Ligii Aleșilor Locali. Se aprobă toate candidaturile înaintate pentru funcțiile de conducere în instituțiile deconcentrate. 

 

Analiza situației privind însoțitorii persoanelor cu handicap. Se propune preluarea tuturor cheltuielilor de către bugetul central. 

 

Asigurarea tuturor sumelor suplimentare pentru proiectele în derulare generate de OUG114/2018.