Administrație Știri locale

USR Botoșani a făcut topul primăriilor din județ după banii acordați prin achiziție directă pentru iluminatul festiv

Iluminatul pentru sărbătorile de iarnă a costat și în acest an sume diferite de la o localitate la alta în funcție de lungimea instalațiilor și complexitatea acestora. 

USR Botoșani a întocmit un top al primăriilor din județ în funcție de valoarea achiziției publice directe pentru iluminatul festiv.

Din acest top reiese că o comună a dat mai mulți bani prin achiziție directă pentru acest capitol decât toate celelalte municipii și orașe din județ.

 

 



 

 

”Și anul acesta administrațiile locale s-au ospătat din banul public sub pretextul iluminatului festiv.

Prin procedura achizițiilor directe, beculețe și artificii au fost cumpărate sau închiriate cu zeci de mii de lei în această iarnă, pentru că e voie… Ca de fiecare dată, la unele primării sărbătorile devin un ospăț la banul public.

Harta luminițelor și artificiilor a fost făcută de colegul nostru Florin Pop și se găsește aici: http://bit.ly/HartaLuminitelor2019-2020

Sărbători fericite, și anul viitor votați oameni chibzuiți!”, se precizează în postarea pe Facebook a USR Botoșani.

 

 



 

 

 

Cele 9 primării din topul întocmit de USR Botoșani au cheltuit împreună 338.229 lei pentru ormanemte luminoase și artificii.

În topul USR este și o greșeală, pe primul loc fiind trecută primăria Ipotești, care în județul Botoșani nu există, fiind vorba, însă, de comuna Mihai Eminescu din harta prezentată în linkul inclus.

 

 

TOP primării după banii acordați prin achiziție directă pentru iluminat festiv :

Mihai Eminescu – 83.000 lei

Botoșani – 78.350 lei

Flămânzi – 48.813 lei

Dorohoi – 40.000 lei

Știubieni – 25.000 lei

Lunca – 20.380 lei

Corni – 16.978 lei

Sulița – 15.708 lei

Săveni 10.000 lei