Știri locale

Punct final unei noi ascensiuni politice. Liderul ALDE Botoșani, Florin Țurcanu, condamnat la închisoare cu executare

A doua ascensiune politică a lui Florin Țurcanu, liderul ALDE Botoșani, fost președinte al PNL și al Consiliului Județean, este blocată de o condamnare în dosarul de corupție în care a fost trimis în judecată de DNA. 

Florin Țurcanu a fost condamnat la patru ani și trei luni de închisoare cu executare de Tribunalul Botoșani și poate ataca decizia magistraților botoșăneni cu recurs la Curtea de Apel Suceava. 

Țurcanu a fost trimis în judecată pentru trafic de influență și spălare de bani în perioada în care era președinte al PNL și al Consiliului Județean. Pe timpul procesului, Țurcanu a pledat ca fiind nevinovat. 

 

 

 

 

Spre finalul lui 2019, Țurcanu a preluat conducerea ALDE Botoșani și s-a dovedit a fi un negociator politic extrem de abil având în vedere că după debarcarea PSD de la Putere și preluarea guvernării de către PNL a reușit să impună prefectul județului Botoșani, dar și șefi de instituții la nivel central.

Florin Țurcanu este în plină campanie de creștere a ALDE Botoșani și de transformare a filialei într-o forță politică la viitoarele alegeri locale.

Condamnarea lui de către Tribunal, deși nu este definitivă, este ca o piatră legată de gât și aruncată în râu pentru viitoarul politic atât al lui Florin Țurcanu, cât și a ALDE Botoșani.

Mai toți candidații la viitoarele alegeri locale au anunțat că au venit în ALDE pentru Florin Țurcanu, nu pentru orientarea politică a partidului sau pentru liderul central Călin Popescu Tăriceanu.