Administrație Politică Știri locale

Popescu (PMP), dur cu PNL: ”Liberalii nu sunt niște parteneri sinceri. Profund dezamăgit de primarul Flutur, putea să îmi spună”

Corneliu Popescu, președintele PMP Botoșani
Corneliu Popescu, președintele PMP Botoșani

După luptele cu ALDE, PNL pare să nu aibă viață ușoară nici cu PMP la Botoșani. 

Dacă în fața ALDE, liberalii au pierdut funcția de prefect al județului, PMP pare să fi un alt partener mai mic dar extrem de greu de dominat de PNL pentru că liberalii nu vor să cedeze conducerea unei instituții de forță, cea a Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor. 

Prezent în emisiunea Dosarul Zilei, la Tele M, Corneliu Popescu, președintele PMP Botoșani, a dezvăluit că susținerea liberalilor pentru Minodora Vasiliu, actualul director al DSVSA, este mai mult decât ciudată. 

 



 

 

 

Popescu spune că deși liderii PNL Botoșani nu au curajul să recunoască, de această dată negocierile pentru funcțiile de conducere au fost purtate la București și că la nivel local trebuie respectat ce se decide pe plan național. Totodată, Popescu a dezvăluit că lui i s-a propus o funcție de conducere la nivel național. 

 

”Data asta a fost ca niciodată, toate negocierile se poartă la București. Mie mi s-au cerut CV-uri pentru patru instituții. PMP la Botoșani va avea patru deconcentrate, după ce inițial la Botoșani am primit o funcție la nivel național, conducerea pescăriei românești a fost dată PMP-ului pentru Corneliu Popescu. Eu nu merg la nivel național pentru că vreau să rămân aici să organizez PMP-ul. Zvonul că PMP vrea subprefect este lansat de liberali care ulterior discuțiilor cu noi și-au dat seama că susțin foarte tare conducerea DSV și mi-au propus funcția de subprefect. Eu le-am spus că nu am această atribuție. Ei nu recunosc că nu pot stabili nimic. Singurii care stabilesc sunt președinții de partide de la nivel național”, a declarat Corneliu Popescu

 

 



 

 

 

Liderul PMP Botoșani a precizat că discuțiile pe plan local cu colegii din PNL au fost dezamăgitoare și s-a arătat personal dezamăgit de primarul Cătălin Flutur. 

”Am avut discuții cu colegii liberali din familia popular-europeană nu pot să spun că ei sunt niște parteneri sinceri, cu mare părere de rău. Mai ales că în primă fază am discutat cu primarul în funcție, Cătălin Flutur. Primarul Flutur m-a dezamăgit profund, putea să îmi spună că ei susțin anumite instituții. A fost de comun acord că luăm DSV, ITM, Controlul Fiscal și Direcția Silvică. Dar PNL arde de dorința de a sprijini DSV. Îi spun primarului Flutur că nu este în regulă în această instituție. Primarul o susține și nu am nimic împotrivă dar trebuie făcut la vedere. În instituție lucrurile nu merg ok și s-ar putea să fie o mare povară pentru campania care vine. Eu ca un coleg popular-european îi spun”, a mai spus Corneliu Popescu. 

Întrebat de ce se adresează primarului Cătălin Flutur când președintele PNL Botoșani este senatorul Costel Șoptică, Popescu a răspuns: ”Nici eu nu știu, dar așa am simțit”

 

PMP o susține pe Rodica Zelincă pentru funcția de director al DSVSA în locul Minodorei Vasiliu, cea care conduce instituția încă din timpul guvernării PDL, din mandatul 2008-2012.